Популярные темы

«Привезу наперед солярку, а потім розрахуємось» — Поворознюк згадав період, коли був власником «Десни»

Дата: 23 ноября 2021 в 17:44



Стоковые изображения от Depositphotos

Президент «Інгульця» Олександр Поворознюк в інтерв’ю виданню «Економічна правда» згадав, як свого часу був власником «Десни».

 

— На початку 2000-х ви стали співвласником ФК «Десна» з Чернігова. Як це сталося?

 

— Випадково. На той момент я вже очолював «П’ятихатську». Якось до мене приїжджає Коротков (Валерій Коротков, бізнесмен з Рівного, який помер у 2021 році – ЕП) і пропонує надзвичайно низьку ціну солярки.

 

Каже: «Щоб ти зрозумів, що я нормальний чоловік, я тобі привезу наперед солярку, а потім розрахуємось». І дійсно, він кілька разів привозив паливо, а я розраховувався пізніше. А потім він каже: «Дай мені гроші наперед, а я тобі привезу ще по дешевшій ціні».

 

Я дав два рази по 1,5 мільйона гривень, а паливо не отримав. Я почав на нього давить, а він каже: «Хочеш, я в якості розрахунку дам тобі футбольний клуб?».

 

— ФК «Десна».

 

— Так. Футбол – це мрія всього мого життя. Коли він переписав на мене цей клуб, я летів на Чернігів, як на крилах.

 

— Вас не турбувало, що купили актив на іншому краю держави?

 

— Про це навіть не думав. Прилетів у Чернігів, заходжу до мера і кажу: «Ось я купив клуб, покажи мені як мер де мій стадіон, де моя база».

 

А він каже: «Синок, опустися на землю. Це все муніципальне, а клуб ти купив на папері. Якщо будеш дружити з нами, значить, будеш грати на «Гагаріна» (центральний міський стадіон – ЕП), а якщо ні, то шукай інше місце.

 

— На якому етапі ви вирішили вийти з ФК «Десна»?

 

— Спочатку в мене було 100% клубу, потім 50% я переписав на Олексія Савченка (голова Миколаївської облдержадміністрації за часів президента Петра Порошенка – ЕП). У нього були плани чи то стати мером Чернігова, чи то когось свого поставити.

 

Але тодішній мер Соколов (Олександр Соколов, міський голова Чернігова – ЕП) почав (Савченка – ЕП) задавлювати, і Олексій передумав йти мером. Я йому кажу: «Льоша, перепиши на мене 50% «Десни» і я вже буду далі якось сам займатись». Але до концепції ми з ним не дійшли, я розвернувся і поїхав.

 

— Скільки загалом ви були власником футбольного клубу?

 

— Десь півроку. Ми навіть сезон не дограли.

Читайте также: Президент «Інгульця» — про Шевченка у «Дженоа»: «Шева по життю фартовий»

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями