Популярные темы

Кабмін дозволив укладати шлюби з військовослужбовцями та медиками без їхньої особистої присутності

Дата: 08 марта 2022 в 16:34 Категория: Здоровье


Кабмін дозволив укладати шлюби з військовослужбовцями та медиками без їхньої особистої присутності
Стоковые изображения от Depositphotos

Під час воєнного стану Кабмін України дозволив реєструвати шлюби з військовослужбовцями та медиками без їхньої особистої присутності. Для цього до РАГСу потрібно подати заяву про згоду на шлюб від того, хто буде відсутній на церемонії.

Про це свідчить ухвала Кабміну від 7 березня №213 «Деякі питання державної реєстрації шлюбу в умовах військового стану».

У період воєнного стану відділи державної реєстрації актів цивільного стану можуть реєструвати шлюби без особистої присутності нареченого/нареченої, якщо він/вона є:

військовослужбовцям Збройних сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Національної гвардії, іншого утвореного відповідно до законів України військового формування,

поліцейським,

особою рядового та начальницького складу Служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби,

особою начальницького складу Національного антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки,

працівником закладів охорони здоров'я.

Такий наречений/наречена має подати заяву про державну реєстрацію шлюбу безпосередньому командиру/керівнику. Він має підтвердити справжність підпису у заяві та забезпечити її передачу до відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Така заява одночасно є підтвердженням згоди на шлюб.

Акт про укладання шлюбу також можуть становити командири наречених/наречених та керівники закладів охорони здоров'я, в яких вони перебувають або працюють під час війни нареченої. Вони скріплюються печаткою відповідного органу чи установи (військового формування чи лікарні).

Тоді акт про шлюб може складатися без особистої присутності одного або обох молодят з використанням доступних засобів відеозв'язку з тим, хто відсутній, або з ними обома.

Читайте также: Інфографіка знищенної інфраструктури України за 12 днів війни (+Фото)

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Здоровье
Поделитесь новостью с друзьями