Популярные темы

Денис Кожанов: «У «Карпат» одна задача — выход в УПЛ»

Дата: 04 апреля 2023 в 14:34


Денис Кожанов:
Стоковые изображения от Depositphotos

Капітан «Карпат» Денис Кожанов розповів пресслужбі ПФЛ про підготовку команди до старту чемпіонату Першої ліги та контрольні матчі у міжсезонні.

— Денисе, уже 8 квітня Карпати прийматимуть Кремінь. З яким настроєм команда підходить до цього поєдинку?

— Спершу хочу подякувати нашим ЗСУ, що маємо нагоду готуватися до чемпіонату. Щодо нашої підготовки, то усі з нетерпінням чекаємо матчу з Кременем, адже пауза у чотири місяці доволі довга. Карпати провели хороші тренувальні збори. Спочатку готувалися у Львові, а потім провели два поспіль збори на Закарпатті. Як в Хусті, так і в Ужгороді мали хороші умови. За цей час провели чимало добротних спарингів, де тренерський склад дав можливість усім пограти.

— Які спаринги стали найбільш складними у підготовчому періоді?

— Я б не робив акцент на конкретні матчі, адже у кожній грі тренера змінювали склад. Усі футболісти були під певним навантаженням. Зазначу, що усі команди на нас налаштовувалися особливо, адже хотіли показати, на що вони здатні. Так, можна сказати про ФК Хуст, який грає в Другій лізі. Раз ми зіграли унічию 1:1, а в іншій грі поступилися 0:1. Відзначу хороший спаринг у Львові з тернопільською Нивою. Ми постійно володіли ініціативою, вели у рахунку, але зіграли 1:1.

— Відзначите, напевно, чудову перемогу на представником УПЛ Вересом у Рівному 3:0?

— Завжди хочеться грати з сильними командами, де можна побачити, на що здатні. Ми вміло реалізували свою нагоди і перемогли. Фактично, ця гра стала підсумком усіх тренувальних зборів. Та ключовою метою цього матчу стала благодійність, а саме збір коштів для наших захисників, що проходять лікування та реабілітацію у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни. Уболівальники Вереса та Карпат зібрали 152 тисячі гривень для допомоги захисникам України!

— Минулого тижня Карпати у контрольній грі перемогли багаторазового чемпіона Львівщини Юність з Верхньої Білки.

— Це був дуже незручний для нас суперник, адже у передніх контрольних матчах, які проходили минулого року перед чемпіонатами, ми не могли здобути перемоги. Але, 31 березня, нам вдалося перервати невдачі з Юність і перемогти 3:0.

— У зимовий період команду поповнили досвідченні гравці з української Прем’єр – ліги. Як їх прийняли в колективі?

— У нас одне завдання – вихід в УПЛ. Тому тренерський склад намагався посилити команду досвідченими гравцями. Усі хлопці – Ільющенков, Саків, Горбунов, Книш, Бобко та Хобленко без проблем влились в наш дружній колектив. На маю думку вони допоможуть Карпатам.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями