Популярные темы

Сергей Ковалец: «Над Мудриком довлеет груз ответственности. В июне увидим в сборной совсем другого Михаила»

Дата: 28 марта 2023 в 13:14


Сергей Ковалец:
Стоковые изображения от Depositphotos

Головний тренер «Інгульця» Сергій Ковалець прокоментував поєдинок відбору Євро-2024 між збірними України та Англії (0:2).

– Я не буду оригіналом й тому скажу, що українці зіграли так, як дозволили їм господарі. Єдине, за що не можна дорікнути гостям, так це за відсутність старанності. Проте цього виявилося явно замало, аби розраховувати на позитивний підсумок на Уемблі. Користуючись нагодою, відзначу ту неймовірну атмосферу під час поєдинку, зрештою, цього слід було чекати, адже Англія – надійний союзник України в битві з російським агресором.

– До речі, на Ваш погляд, призначення на цей поєдинок виконуючим обов'язки головного тренера Руслана Ротаня, було правильним?

– Думаю, що так. Передусім, багато гравців його добре знали ще по спільним виступам за головну команду країни. По-друге, своєю плідною роботою з молодіжною збірною Ротань підтвердив свою фаховість та потенціал. По-третє, десь було передчуття, що його призначення послужить додатковим стимулом для наших футболістів, котрі захочуть зіграти на максимумі й підтримати таким чином молодого керманича.

Зрештою, й особливого ризику не було: Англія вважалася фаворитом й тому важливо було просто ефективно скористатися березневим вікном у міжнародному календарі. Тим паче, що збірна України взагалі давно не збиралася й з'явилася чудова нагода з'ясувати чого варті ветерани, на кого можна серйозно розраховувати з новачків.

– Стартовий склад нашої збірної був очікуваним?

– Звичайно, прикро, що через травми не змогли допомогти Андрій Ярмоленко та Ілля Забарний. Їхня відсутність відчувалася. Що ж до відповіді на Ваше запитання, то я сподівався побачити з перших хвилин Віктора Циганкова, котрий зараз феєрить в іспанській Ла Лізі. Але Ротань вирішив інакше.

– Незважаючи на ігрову перевагу англійцям не вдалося забити швидкий гол, більше того, гості були близькі до того, аби взагалі зберегти свої володіння недоторканими до перерви…

– Здобувши кілька днів тому дуже важливу звитягу над головним конкурентом – Італією в першому із спарених матчів, англійці вчора вирішили не форсувати подій. Відчувалося, що їхня перевага в класі рано чи пізно, але дозволить їм схилити шальки терезів на свій бік. Хоча, звичайно, прикро, що наші хлопці не дотерпіли в першому таймі, бо відзначившись двічі перед перервою, господарі практично зняли з порядку денного питання про переможця.

– Завдяки яким факторам українці могли ускладнити життя британцям?

– Передусім, коли б швидко переходили від оборони в атаку з допомогою коротких та середніх передач. Проте нашому півзахисту явно бракувало зіграності, мобільності й господарі завдяки компактним діям, чіткому відбору, інтенсивності впевнено диктували умови. 

– Хто з українців явно випадав з ансамблю?

– Знаєте, мені б не хотілося когось критикувати… Навпаки, хлопців треба підтримати, все ж, не забуваймо, що вони протистояли одній з найсильніших збірних світу.

– На жаль, на тлі потужних дій англійців зовсім не помітним був на полі Михайло Мудрик – наш найдорожчий гравець. Чи не шкодує нині керівництво англійського Челсі, що заплатило за нього такі шалені гроші?

– Давайте будемо терплячими й не робитимемо поспішних висновків. Мудрику потрібен час, аби адаптуватися в дуже сильному англійському елітному дивізіоні. Поки що над ним тяжіє тягар відповідальності й це неабияк перешкоджає йому демонструвати свої кращі якості. Але збагатившись цінним досвідом, Мудрик все може виправити і я вірю, що в вже в червневих матчах відбірного циклу ми побачимо зовсім іншого Михайла. Також сподіваюся, що підсилять збірну й Ярмоленко та Забарний, що повернуться в стрій.

– Але не може не турбувати й те, що  досі невідомо, коли ж у збірної України з'явиться  постійний керманич…

– Це, дійсно, проблема й з вирішенням цього кадрового питання не можна зволікати. Якщо ми хочемо пробитися до фінальної частини чемпіонату Європи, то в червні слід обов'язково перемагати Північну Македонію і Мальту. Потрібно, щоб всі були на своїх місцях, бо необхідно буде врахувати кожну дрібницю.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями