Популярные темы

Роберто Моралес: «Вопрос, кто будет тренером сборной Украины летом, очень загадочный»

Дата: 23 марта 2023 в 16:34 Категория: Новости спорта


Роберто Моралес:
Стоковые изображения от Depositphotos

Відомий журналіст Роберто Моралес поділилився думками про сьогоднішній контрольний матч збірної України проти Брентфорда.

– Що очікуєте від збірної України в цьому контрольному матчі? Які сюрпризи готує Ротань і що несподіваного можна від його збірної чекати?

— Найголовніше, що цього матчу ми не побачимо. Були питання щодо трансляції, але тренерський штаб сказав, що це буде лише спаринг і буде проходити на клубній базі, як я розумію.

Важко щось очікувати від матчу, який буде на сто відсотків експериментальним, що зі сторони Брентфорда, що з боку збірної України. Впевнений, що не вийде та сама основа, тому що люди в різному стані знаходяться. Але ніяких висновків зробити ми не зможемо, бо не побачимо цей поєдинок.

— Сама ідея змішаних товариських матчів клуб-збірна у наші часи нормальна? Цей спаринг може бути корисним?

— Ти граєш матч без особливого напруження, ставиш ‒ кого хочеш, а результат нікого не здивує. Ну, якщо не буде 0:7, звісно. З таким результатом навіть супер-товариський матч буде сприйматися погано, але такого не буде, тому це такий робочий процес. Трошки потренуватися та зіграти.

Коли граєш двухсторонку, то ці люди один одного добре знають. Це не та історія. Навіть якщо б грали не з англійським клубом, а з кимось новим, то ти напружуєшся більш ментально на полі, підлаштовуєшся.

— Що Ротань встигне зробити за цей час? Чи взагалі тренер може за такий період щось змінити в збірній?

— За такий період точно нічого глобально змінити не зможе. У вівторок зібралися, матч у неділю з англійцями. Не найменша відстань, але тут ти не можеш принести нові ідеї. Це просто не працює на такій короткій дистанції. 

Деякі ідеї Ротаня знайомі футболістам, що виступали за молодіжну. Є просто глобальна концепція гри. Наприклад, то й же Циганков у Ротаня не грав, але за своїми модельними характеристиками, за тим, як він зараз грає у Жироні, то це значно ближче до того, що хоче бачити Ротань, ніж у деяких інших футболістів. 

Через певних гравців Ротань буде намагатися донести свої ідеї, але мудрий тренер у такій ситуації ніколи не буде нести якусь глобальну концепцію, бо люди цього не сприймуть на такому короткому проміжку часу. 

— Назвіть по одному гравцеві, який зайвий у цій збірній і якого дарма не викликали?

— Цікаве питання. У будь-якому разі, думаю, що Мірошниченко зараз навряд чи зможе щось потягнути. Розумію, що Ротань добре його знає по Олександрії, та в збірної є Миколенко і Соболь. Але взагалі Денис ‒ нормальний футболіст.

Кого не викликали? Мабуть, такого очевидного кандидата у нас немає. Знадобився би ще один форвард у центр, враховуючи, що є Довбик і Яремчук, який, думаю, не у найкращій психологічній та ігровій формі, що підтверджують результати.

Хтось скаже, що треба було викликати Кочергіна. Він, можливо, у Польщі й непогано грає, я не слідкував. Але це не та позиція, яка зараз потребує підсилення в збірної.

— В чому бачите найбільші проблеми збірної України часів Ротаня?

— Час Ротаня настане в неділю. Проблем вистачає: і склад, і травмовані, і три роботи. І найсмішніше, що коли у нього брали інтерв’ю, він говорив про матч з Англією, а коли його запитали про червневі матчі, то він здивувався, тому що контракт Реброва спливає у червні, а цього місяця у нас дві гри. І у червні молодіжка його грає на чемпіонаті Європи. 

Потім постало геніальне питання, коли Ребров дав інтерв’ю. Він був дуже обережний, але не сказав, що точно по завершенні контракту з Аль-Айном піде до збірної. Він сказав, що йому там дуже комфортно працювати. Це історія про те, що він може продовжити контракт з Аль-Айном. Умови йому там точно запропонують кращі.

Аль-Айн серйозно розраховує на Азійську лігу чемпіонів, яка стартує у серпні. Тому, якщо все у нього буде добре за результатами, то Реброву можуть запропонувати новий контракт і він зможе вимагати дуже дорогого підсилення під Азійську лігу чемпіонів, яку так бажають багаті власники клубу. Тому питання, хто буде тренером збірної, дуже загадкове.

— Чи є варіант, за яким Ротань зараз стане для національної збірної постійним тренером?

— Це буде максимальний екстрим, але нам до цього не звикати. Тут уже дуже багато фактів. У Ротаня є контракт з Олександрією. Я розумію, що у клубі до цього спокійно ставляться – до них прийшов тренер з певним ім’ям, але якщо не буде хороших результатів, а їх поки немає, то власники Олександрії почнуть думати, що тренер скрізь працює, а у нас результатів немає, — сказав Моралес.

Нагадаємо, сьогодні, 23 березня, національна команда України вперше зіграє під керівництвом Руслана Ротаня на посаді виконуючого обов’язки головного тренера. Причому, збірна візьме участь у т.зв. «змішаному контрольному матчі» проти клубу АПЛ ‒ Брентфорда, який має допомогти синьо-жовтим підготуватися до поєдинку з англійцями.

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями