Популярные темы

Директор «Кремня»: «Отказ от молодежного первенства — трагедия украинского футбола»

Дата: 22 марта 2023 в 14:24 Категория: Новости спорта


Директор
Стоковые изображения от Depositphotos

Директор «Кременя» Андрій Філь відповів на актуальні запитання кореспондента FootBoom. 

— В інтерв'ю FootBoom ви казали, що новою стратегією та філософією «Кременя» є ставка на молодь. Чи виправдовує себе цей курс?  — цікавлюсь у функціонера.

— Вважаю, що повністю себе виправдав. Хотілося б, щоб за нами потягнулися й інші клуби, котрі не мають великого бюджету, але мають певні амбіції. Потрібно давати шанс молоді, шукати здібних гравців, розвивати їх, особливо після жахливої трагедії, яку пережив український футбол. Під виразом «жахлива трагедія» маю на увазі відмову УАФ від проведення молодіжної першості U-21.

В Англії є змагання не лише серед 21-річних, а й серед 23-річних! Тож виникає цілком резонне запитання: що робити українським молодим гравцям, котрі за віком вже не потрапляють до команди 19-річних, а головній команді не потрібні? Де їм грати? Закликаємо колег йти шляхом «Кременя» та якомога більше залучати молоді. Ми не повинні втрачати кадри, втрачати здібну молодь, без якої у футболу не буде майбутнього. Це потрібно всім зрозуміти. 

— Після потрапляння до «чемпіонського раунду» інтерес до ваших гравців підвищився?

— Безумовно. Як приклад — перехід до «Металіста» голкіпера Єрмолова. Хоча, не приховуватиму, із початку сезону «Кремінь» ніхто всерйоз не сприймав, вважали, що будемо постачальниками очок. Та сталося не так, як гадалося. Ми довели, що можемо професіонально працювати й цілком заслужено, вважаю, опинилися в «чемпіонській» групі.

Попит на нашіх гравців є. І він лише зростає. Проте це аж ніяк не означає, що по першому дзвінку з клубу рівня Прем'єр-ліги ладні відправити підопічного. Ми — за здоровий діалог і цивілізовані стосунки. Будуть пропозиції — розглянемо. Повинні не лише витрачати кошти, а й заробляти на трансферах. За такими правилами живе весь футбольний світ, тож чому ми маємо бути виключенням?..

— У другій клубній команді, котра також виступає серед професіоналів, виключно місцеві хлопці. Ставите мобі за мету, щоб одного разу в стартовому складі «Кременя» одночасно вийшли 11 кременчужан?

— Не повірите, але таку ціль не переслідуємо. Працюємо на перспективу, хочемо, щоб усі найкращі випускники місцевої школи залишались тут, у Кременчуці, і поповнювали лави другої команди, потім — першої. Наше завдання — виховувати й розвивати здібну молодь. А якщо колись у заявці буде 20 чи 30 місцевих хлопців — лише зрадіємо цьому факту. 

— У лютому «Кремінь-2» очолив Ярослав Здирко. Не помилилися з вибором? 

— Анітрохи. Молодий, перспективний тренер, який постійно чомусь навчається, працює над собою. Гадаю, він зможе нідно замінити в першій команді Романа Локтіонова, коли того запросять до Прем'єр-ліги. Як бачите, ми готуємо не лише здібних гравців, а й чудових тренерів (посміхається).

— Зараз деякі клуби відмовляються від співпробітництва з провідними постачальниками спортивного екіпірування. Аргумент відомий — ці фірми одягають російські команди. З огляду на це «Кремінь» виглядає по-справжньому патріотично, адже ви єдині, хто користується послугами вітчизняного виробника. Це не тому, що дешевше?

— Аж ніяк. Ми знали, що в Ірпені є виробник спортивного екіпірування, відомий під брендом Swift. Розмовляли з президентом клубу, як нам одягатися і де, та дійшли висновку, що в ситуації, коли на дворі війна, важливо підтримати вітчизняного виробника, залишити, так би мовити, гроші в країні. По-перше, наше замовлення дозволило робітникам фірми отримувати зарплатню, а по-друге, всі налоги йдуть у бюджет країни. Вважаю, це і є справжній патріотизм. Бо якщо не зберігатимемо своє, українське, — гріш нам ціна. 

— Поветаючись до справ спортивних. Через два тижні поновиться сезон у першій лізі. Як оцінюєте готовність команди?

— На 99,9 відсотків. Фізично ми добре готові. Тренери провели велику роботу. Вірю, що зуміємо піднести ще не один сюрприз.

— У «чемпіонському» раунді «Кремень» стартує на восьмій сходинці (з 2 очками). Зрозуміло, що про боротьбу за Прем'єр-лігу мова не йтиме, тоді на що може розраховувати команда Романа Локтіонова? 

— По-перше, прагнутимемо демонструвати привабливий футбол, а по-друге, дуже хочемо, щоб «Кремінь» виглядав на полі цікавіше усіх своїх суперників.

Читай також: Перша ліга. Контрольні матчі. Пенальті від Романченка

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями