Популярные темы

Георгий Судаков: «Петраков говорил мне: «Не хочу вызывать тебя в сборную, потому что у вас отбор на Евро»

Дата: 21 марта 2023 в 01:14


Георгий Судаков:
Стоковые изображения от Depositphotos

Півзахисник «Шахтаря» та збірної України Георгій Судаков напередодні матчу відбору до Євро-2024 проти Англії в інтерв'ю terrikon.com поділився очікуваннями від виклику до національної команди.

— Ти зіграв три матчі за збірну України, але всі напередодні Євро-2020. Далі Олександр Петраков у збірну не викликав. Зараз, з огляду на твої виступи цього сезону, розраховуєш на більшу кількість ігрового часу в національній команді?

– Ми спілкувалися з Олександром Васильовичем, ще коли були на зборах. Він казав мені: я не хочу викликати тебе до збірної, бо ви маєте відбір на Євро. Як ми знаємо, українська молодіжка не була на Євро більше 10 років, тому це було дуже важливо. Я тоді навіть не розраховував на виклик до національної команди, вся концентрація була на виступі за молодіжку. У нас якраз був матч кваліфікації зі Словенією, і ми думали лише про те, як її пройти. А зараз, враховуючи, що я прогресую і вся наша команда прогресує та показує результат, вважаю, що мій виклик збірну, Артема Бондаренка та ще восьми людей з нашої команди – це закономірність та результат нашої виконаної роботи. Тому розраховую, що буде більше ігрового часу. Зараз гра з Англією, і розраховую якщо вийти не у складі, то хоч би на заміну. А ось влітку, звичайно, вже думатиму лише про молодіжне Євро.

— З Русланом Ротанем як часто підтримуєте зв'язок?

— Із Русланом Петровичем завжди на зв'язку. Коли приїжджаєш до збірної, завжди дуже добре ставлення. Я, Бондаренко, Криськів – ми в команді зіграли найбільше ігор, навіть можна сказати були в ролі помічників головного тренера, бо він хотів будувати гру як «Шахтар» при Де Дзербі. А атмосфера у команді у нас завжди чудова, раді приїжджати до молодіжки.

— Як відреагували на призначення Руслана Ротаня виконувачем обов'язків головного тренера збірної України?

— А хто, як не він? Він досяг результату з молодіжною збірною України. Він показав гарний футбол із цією збірною. Він зробив те, що нікому не вдавалося 10 років. Так, звичайно, можна виділити внесок нашої команди, але всього досягли під його керівництвом. Плюс він наразі єдиний тренер в Україні, який бачить цей сучасний футбол, розуміє футболістів. Знову ж таки – це закономірність. Його не просто так взяли, так і мало статися. Я альтернативи на його місце не бачу. Так, чекають на Реброва, але з його призначенням поки що нічого не зрозуміло.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями