Популярные темы

«Львов» – «Кривбасс» 2:2. Эмоциональный триллер

Дата: 18 марта 2023 в 20:04



Стоковые изображения от Depositphotos

18.03.2023. Чемпіонат України. 18-й тур
Львів. Стадіон «Скіф»
Головний арбітр: Євген Арановський (Київ)
Асистенти: Сергей Приступа (Київ), Евгений Петраков (Київ)
«Львів» — «Кривбас» 2:2
Голи: Богунов, 74, Беляєв, 87 — Капіч , 19 (пен.), Капіч , 79
«Львів»: Рибка, Дитятьєв, Кузик, Гільєрме (Богунов, 46), Габріель, Антоніо (Мильченко, 58), Грисьо, Беляєв, Алібеков (Соуза, 72), Бугай, Свржняк (Есеола, 58)
Тренер: Олег Дулуб
«Кривбас»: Сарнавський, Якімець, Дібанго, Бескоровайний, Приходько (Банада, 46), Хомченовський, Рябов, Капіч , Микитишин (Задерака, 46), Татарков, Устименко (Понєдєльнік, 80)
Тренер: Юрій Вернидуб
Попередження: Дитятьєв, 19, Габріель, 27, Беляєв, 66 — Татарков, 16, Приходько, 31, Рябов, 38, Татарков, 43, Якімець, 66
Вилучення: Татарков, 43
Нереалізований пенальті: Бугай, 74

Перед початком матчу обидві команди хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих фанатів у страшній війні, яку розв’язала на території нашої держави російська федерація. На поле вийшов ветеран Семен Стебаков, який воював в АТО, а після повномасштабного вторгнення на херсонському напрямку, де втратив втратив нижню кінцівку. Він зробив перший дотик до м’яча і гра розпочалася.

З перших хвилин на полі розвернулася справжня чоловіча боротьба, яка останнім часом характерна для українського футболу. Багато силових єдиноборств, стиків, неточних передач, буцання м’яча у центрі поля та мінімум гостроти біля воріт.

Емоційному коучу криворіжців Юрію Вернидубу це не дуже подобалося. Він так голосно підказував підопічним, приправляючи свою лексику нецензурними словечками, що отримав усне зауваження від арбітра зустрічі Євгена Арановського.

Цікаво, що матерні слова було прекрасно чути й гладачам під час трансляції, тож ближче до 15 хвилини поєдинку Setanta Sports взагалі вимкнула звук. Варто зазначити, що транслятор не відрядив на цю гру свого коментатора. Тому дивитися приходилося ще й без голосового супроводу. Але то таке, дрібниці нашого часу. Такими речами вже не здивуєш українського вболівальника. Але варто похвалити транслятора, який виправив технічні проблеми і хвилин через 5 звук відновився і знову у грі закипіли емоції.

Гра потроху набирала обертів і невдовзі вдача посміхнулася «Кривбасу». Устименка вивели один на один з Рибкою, він увійшов до карного майданчика, де його підштовхнув у спину захисник «Львова» Дитятьєв. Форвард немов підкошений упав на газон — це чистий пенальті та жовта картка для оборонця «левів». До 11-метрової позначки підійшов Капіч та хоч і не без проблем, але переграв Рибку. Олександр дотягнувся до м’яча, але все ж таки він залетів у ворота – 0:1.

Підопічні Дулуба спробували активізуватися, проте їхні нечислені та слабкі атаки розбивалися об оборону криворіжців немов лагідні теплі хвилі у величезну гору. Так як гра була приправлена грубощами, то Арановський не соромився «нагороджувати» порушників жовтими картками. Наприкінці першого тайму це зіграло злий жарт із гостями. Татарков під час атаки своєї команди кинувся прямою ногою у голкіпера «Львова» Рибку, за що отримав другий «гірчичник», який перетворився у червону картку. Перед «Кривбасом» постала дилема – більше 45 хвилин протриматися удесятьох та втримати переможний результат.

Юрій Вернидуб одразу ж заспокоїв свою команду, вгамував емоції та наказав перебудуватися на схему 4-2-3.

«Синьо-золоті леви», майже одразу після вилучення Татаркова, ледве не скористалися більшістю. Бугай у карному майданчику криворіжців відкинив м’яч під удар активному Бєляєву, але молодому півзахисникові не вистачило точності – повз ворота. Далі на команди очікував відпочинок і короткочасний розбір польотів у роздягальнях, куди вони відправилися на перерву.

Після відновлення матчу господарі стали діяти активніше. Бугай відгукнувся на закидання від Бєляєва, увірвався до карного майданчика криворіжців, гостро прострілив, але ніхто із його партнерів не відгукнувся. Тож потенційно небезпечний момент було втрачено. «Кривбас» не поспішав стрімголов нестися уперед. Рахунок був на їхню користь, команда перебувала у меншості, тож основні сили були кинуті на оборону, в розрахунку на контратаки.

Обидві команди старалися, викладалися, часто не гребуючи порушенням правил. У недостатній самовіддачі їх важко звинуватити. Скоріш за все їх можна докоряти у відсутності належної майстерності, слабких діях попереду, від чого страждає перш за все видовищність. Удари якщо і були у напрямку воріт, то летіли у «молоко».

Але «Львів» таки дочекався помилки суперника. Мильченко на швидкості увірвався у карний майданчик криворіжців, де його руками схопив Дібанго – пенальті. Вирок узявся виконувати Бугай – Сарнавський відбив перед собою, але Богунов, який вийшов на заміну, виправив помилку свого одноклубника – 1:1.

«Кривбас» кинувся виправляти ситуацію і ледве не вийшов вперед. Рибка врятував свою команду після удару з близької відстані. Але через декілька хвилин криворіжці досягли свого після провалу оборони львів’ян. Хомченовський прострілив на Капіча, а той, знаходячись у штрафній суперника, більярдним ударом направив м’яч точнісінько у кут – 1:2.

«Синьо-золоті леви» кинули чимало сил, щоб вирвати нічию. За три хвилини до завершення основного часу Бєляєв чудово зіграв на підборі, обробив м’яч і з лінії карного майданчика закинув під стійку – 2:2.

Часу залишилося дуже мало і попри старання обох колективів рахунок на табло так і залишився незмінним.

«Кривбас», набравши 22 очка, розташувався на сьомій сходинці в УПЛ, «Львів» — останній з 13 балами.

 

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями