Популярные темы

Йожеф Сабо: «Ротаню тяжело будет усидеть на трех стульях. Дай бог, чтобы мы не пропустили от Англии 5 или 6 мячей»

Дата: 03 марта 2023 в 16:54


Йожеф Сабо:
Стоковые изображения от Depositphotos

Колишній головний тренер «Динамо» та збірної України Йожеф Сабо розібрав турнірні шанси учасників УПЛ напередодні старту першого повного туру 2023 року.

– Ви нещодавно назвали Дніпро-1 та Шахтар претендентами на чемпіонство. Цікаво почути від вас пояснення, що може завадити спортклубівцям втратити лідерство? 

– В Дніпрі-1 зібралась непогана команда, Коли випадають лідери, вони не можуть демонструвати нормальну гру. Шахтар грає на два фронти.

– Динамо може вперше з часів Блохіна опуститися нижче зони Ліги чемпіонів?

– Динамо буде третім чи четвертим. Річ у тому, що коли така війна, не всі хочуть їхати в Київ. Нема таких гравців, які можуть замінити Циганкова або Забарного.

– Шахтар дійсно так легко компенсує Мудрика, як можна було сподіватися після матчів з Ренном та Минаєм?

– Мудрик у Шахтарі був провідним гравцем. На нього грала команда. Чесно кажучи, я не бачив в нього великої техніки, а от швидкість він має. На відритому просторі Мудрику немає рівних, а в Челсі ми бачимо, що на нього не грають. Не знаю, чому. 

– Хто з гравців УПЛ став найбільшим відкриттям?

– Піхальонок, Довбик, Гуцуляк. Це нормальні футболісти. Якщо Піхальонок на рівні УПЛ виблискує, то збірній зовсім інші вимоги та рівень суперників.

– Хто вилетить?

– Я говорив Шарану – не йти в Минай. Немає гравців, які відповідають рівню УПЛ. На сьогоднішній день не тільки вони, але й інші опинилися в схожій ситуації. 

Я подивився Олександрію з Металістом 1925 – колись так грали союзні команди Класу Б. Треба чекати, коли війна закінчиться. 

– На яку з команд варто звернути увагу навесні?

– У Руху досвідчений тренер, є молодь. Вони не мають бути внизу.

– Хто буде розчаруванням сезону?

– Від Ворскли не чекав такого результату. При Максимову команда була високо, а прийшов туди Скрипник… Він хороший тренер, але немає футболістів того рівня, яким може поставити свій футбол.

– Хто стане найкращим бомбардиром?

– Довбик, якщо не буде травм. Без нього Дніпру-1 важко. Немає Довбика – і команди нема. 

– На яку з команд варто звернути увагу навесні?

– Шахтар зараз на ходу. Вони набрали форму, так що важко буде суперникам в чемпіонаті. «Гірники» забили Минаю чотири, а могли більше.

– Закупка Львова допоможе втриматися в УПЛ, зважаючи на складну ситуацію?

– Вони купують гравців для того, щоб купити. Не думаю, що вони допоможуть втримати команду в УПЛ.

– Чекайте. Це не продумана селекційна робота, а істерика?

– Абсолютно!

– Чия тренерська робота імпонує найбільше?

– Мені подобається Йовічевич. Більше немає таких, хто особливо виділяється. 

– Ротань зможе бути успішним на трьох посадах одночасно? Свого часу у вас був схожий досвід суміщення в Динамо та збірній України.

– Дуже тяжко сидіти на трьох стільцях. Не знаю, чим УАФ керувалося при прийнятті рішень. Ребров – хороший фахівець і все таке, але його ще немає. Люди добрі! Покажіть мені хоч одну збірну, в якої немає тренера. Для мене це ненормально.

Спасибі Ротаню, що він дав добро підхопити національну збірну. В мій час 12-13 гравців Динамо були в збірній, кілька гравців з Шахтаря та Дніпра – і все. Я знав, в якій вони формі, а зараз ситуація зовсім інша. Дай боже, щоб ми не дістали від Англії 5 чи 6 м’ячів. Тренер має знати футболістів, в якому вони стані, розуміти бачення тренера. 

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями