Популярные темы

«Барселона» выигрывает первый полуфинал Кубка Короля 2022-23 на «Сантьяго Бернабеу»

Дата: 03 марта 2023 в 04:24 Категория: Новости спорта



Стоковые изображения от Depositphotos

Реал — Барселона 0:1
Гол: Мілітао, 26 (авт.)
Реал: Куртуа, Рюдігер, Мілітао, Карвахаль, Начо (Родріго, 67), Кроос (Чуамені, 74), Камавінга, Вальверде, Модріч (Родрігес, 84), Бензема, Жуніор
Тренер: Карло Анчелотти
Барселона: тер Штеґен, Кунде, Араухо, Бальде, Алонсо, Ферран, Гаві, де Йонг, Кессьє (Роберто, 86), Бускетс, Рафінья (Фаті, 69)
Тренер: Хави
Попередження: Жуніор, 24, Начо, 55, Вальверде, 73 — Рафінья, 45, Гаві, 51, Кессьє, 66

«Барселона» на перший півфінал Кубка Короля 2022-2023 до Мадрида приїхала без трьох важливих гравців основного складу – Педрі, Усмана Дембеле та Роберта Левандовського. Серйозні кадрові втрати не могли не вплинути на оцінку шансів команд на успіх у першому кубковому Ель Класіко. Переважна більшість експертів однозначно віддавала перевагу команді Карло Анчелотті, проте не так сталося, як гадалося. Каталонці провели матч чудово. Перш за все у плані організації гри та нівелюванні сильних сторін суперника. І як результат – здобули мінімальну «суху» перемогу» на «Сантьяго Бернабеу», зробивши впевнений крок у напрямку чергового фіналу Копа дель Рей.

«Реал» від самого стартового свистка заволодів ініціативою, та й, власне, мав її протягом усього матчу, однак до по-справжньому серйозних моментів біля воріт Марка-Андре тер Штеґена справа так і не дійшла. Так, кілька разів у карному майданчику «блаугранас» було гаряче, але не більше того. Бензема навіть гол забив, але його справедливо відмінили через очевидний офсайд у Каріма. Також у дебюті гри один на один з тер Штеґеном вивалювався Лука Модріч, проте навіть якби хорват забив, гол все рівно б скасували.

Вирішальним у поєдинку у підсумку став епізод у середині першого тайму. Едуардо Камавінга під тиском двох суперників втратив м’яч на власній половині поля після вкидання ауту, Ферран Торрес чіткою своєчасною передачею вивів Франка Кессьє один на один з Куртуа, але переграти Тібо івуарієць не зміг. Втім, «Барселоні» дуже пощастило у цьому моменті – від ноги воротаря м’яч відскочив у ногу Едеру Мілітао і від неї попрямував за лінію воріт. Начо міг би й врятувати команду, але неоковирно махнув повз м’яч.

У другому таймі Кессьє мав ще одну стовідсоткову нагоду відзначитись, але цього разу йому завадив Фаті. Франк після передачі від Рафіньї пробивав із вбивчої позиції, але на шляху м’яча у самий непідходящий момент виник партнер по команді. Тож можна сказати, що «Реалу» відверто повезло у даному епізоді. Щодо атакуючих потуг «бланкос», то тут й згадати особливо нічого – кілька перспективних подач, кілька більш-менш цікавих і перспективних атак, та й по тому. Ну й можна відзначити доволі небезпечний удар Родріго з середньої дистанції, але м’яч пролетів повз ворота.

1:0 – «Барселона» попри кадрові проблеми здобуває дуже важливу й неочікувану перемогу у Ель Класіко на «Сантьяго Бернабеу», вдруге у поточному році обігруючи команду Карло Анчелотті і роблячи серйозну заявку на золотий дубль. Втім, рано ще списувати з рахунків «Реал», бо перемога з різницею у один м’яч ще нічогісінько не гарантує каталонцям. Тим цікавіше буде матч-відповідь на «Камп Ноу» за місяць.

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями