Популярные темы

Мирон Маркевич: «Не думаю, что Ротаню нужно было принимать национальную сборную»

Дата: 02 марта 2023 в 15:24


Мирон Маркевич:
Стоковые изображения от Depositphotos

Український тренер Мирон Маркевич висловився про Ротаня, Мудрика, Довбика та інших особистостей вітчизняного футболу.

– Дніпро-1 стане чемпіоном, якщо ні – то чому?

– Основна проблема ‒ лавка запасних мала. Довбик випав ‒ і вже проблеми, а по ходу другого кола може ще хтось. То є основна проблема. Я бачу то так.

– Адаптація новачків відіграватиме визначальну роль?

– Ви правильно сказали про адаптацію. То не так просто. Хотілося, щоб Дніпро-1 рухався вперед, як в першому колі. Буде важко їм закріпитися на першому місці. Динамо та Шахтар не стоять на місці. Хотілося, щоб була інтрига до кінця.

– Динамо може вперше з часів Блохіна опуститися нижче зони Ліги чемпіонів?

– Пішли досвідчені футболісти. Є школа, когось ще доберуть. Надія на то, що Луческу знає, як працювати. Буде важко. Забарний та Циганков були визначальними гравцями. Важко їм буде боротися за місце в ЛЧ.

– Шахтар дійсно так легко компенсує Мудрика, як можна було сподіватися після першого матчу з Ренном?

– Поки що їм то вдається. Як воно буде далі – побачимо. Грали без Мудрика зараз, пройшли далі. Треба дивитись вперед. Мудрик ‒ то вже історія. Потрібно рухатися вперед.

– Хто стане найкращим бомбардиром?

– Довбик зможе то зробити, якщо не буде травм. Зараз його не було з АЕКом, вже команда погано виглядала. Бажаю йому здоров'я, щоб він швидше відновився і грав так, як в першому колі.

– Хто вилетить?

– Рівні шанси в багатьох. Важко сказати. Львів вже списали, а вони поміняли практично весь склад.

– Закупка Львова допоможе втриматися в УПЛ, зважаючи на складну ситуацію?

– Можливо, то допоможе, а якщо вони поміняли шило на мило, то воно непотрібно.

– Хто буде розчаруванням сезону?

– Я б не хотів, щоб вилетів Металіст. То для мене болюче питання. Є молодь, непоганий тренерський штаб. Я думаю, що вони до того не допустять.

– Хто з гравців став найбільшим відкриттям/розчаруванням?

– Я бачу, що ті хлопці з Шахтаря прогресують. Бондаренко, Судаков, Криськів. В Динамо я сподіваюсь на Ваната. Він щось, схоже на нападника. Дуже великий брак футболістів якісних. 

Я не заздрю зараз нашим тренерам, які страждають від кадрового дефіциту. Потреба в більш-менш якісних футболістах. Вони їздять з клубу в клуб, а толку ніякого. Хочеться бачити більше молоді, тренери ризикували ставити. Особливо в командах, які ні на що не претендують. В основному там досвідчені футболісти, які поміняли по 5-6 команд, а толку ніякого. 

– На яку з команд варто звернути увагу навесні?

– На Рух. Дуже важливо, щоб та молодь гармонійно інтегрувалася в основний склад. Якщо більшість з них не гратиме, толку ніякого не буде. Вони повинні бути в складі, щоб своєю грою довели, що вони можуть грати на тому рівні.

З точки зору турнірної ситуації має вирішувати тренерський штаб, але хочеться, щоб ті пацани скорше подорослішали. Я покладаю надію на них. 

– Молодь Руху прогресуватиме під керівництвом Кучука, чи потрібно довірити першу команду Віталію Пономарьову, який виховував їх змалечку?

– То, напевно, не до мене питання. Логіка підказує, що молодь потрібно активно залучати. Зараз складається ситуація, що треба зберегти присутність в УПЛ. Ризикне Кучук всіх залучити? Не знаю. Не все так просто.

– Чия тренерська робота імпонує найбільше?

– Напевно, Йовічевича, якому вдалося провести серйозну роботу з Шахтарем. Повністю поміняти склад, грати з сильнішими командами на рівних в Європі – це серйозний показник, а решта то все таке.

– Ротань зможе бути успішним на трьох посадах одночасно?

– Я не думаю, що Ротаню потрібно було приймати національну збірну. Треба займатися молодіжкою серйозно. Я вважаю, що це основне для нас змагання. Ми ніколи не грали на Олімпіаді, давно не потрапляли в фінальну частину Євро U-21. В Олександрії також люди на щось розраховують. 

Не знаю всіх обставин, мене то не цікавить. То неправильно взагалі, ні в якому сенсі. Я розумію, що він хлопець добросовісний. Не потрібно було йому то пропонувати.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями