Популярные темы

Под ЗРК SAMP/T Украина получит две РЛС GM200

Дата: 02 февраля 2023 в 00:24


Под ЗРК SAMP/T Украина получит две РЛС GM200
Стоковые изображения от Depositphotos

Французька компанія Thales отримала контракт на виготовлення двох радіолокаційних станцій GM200 для України. Про це пише Мілітарний.

На церемонії підписання угоди був присутній міністр оборони Франції Себастьян Лекорню та його український колега Олексій Резніков.

Міністри зустрілися на майданчику Thales у Лімурі, що на південь від Парижа. Візит включав екскурсію з проєктування, виробництва та обслуговування військових радарів компанії Thales.

За даними компанії, контракт, підписаний Міноборони України, Міноборони Франції та Thales, передбачає постачання повного комплексу ППО малої дальності, включаючи РЛС GM200, центр управління, систему радіозв’язку та повітряного цілевказання.

Терміни та сума угоди не розголошується. Кошти на РЛС витратять зі створеного Францією спеціального фонду підтримки України.

Олексій Резніков розповів, що Україна отримає дві радіолокаційні станції GM200.

GM200 та інші радари сімейства Ground Master пропонують ефективну відповідь на типи загроз, з якими стикається Україна, включаючи безпілотники та загрози дальньої дії, такі як крилаті ракети, гелікоптери та бойові літаки.

«Thales пишається тим, що відіграє роль у захисті України, зокрема, надаючи системи протиповітряної оборони», – зазначив головний виконавчий директор компанії.

Мобільні радіолокаційні станції виявлення повітряних цілей GM 200 – це частина сімейства радарів Ground Master. Модель GM200 з усім своїм обладнанням встановлюється у контейнер, який перевозить вантажівка з колісною формулою 8×8.

Вона може бути інтегрована в систему протиповітряної оборони SAMP/T, яку також надають Україні.

Багатодіапазонний радар Ground Master GM200 здатний одночасно спостерігати за повітрям та поверхнею, виявляти повітряні цілі у радіусі до 250 кілометрів (у бойовому режимі – до 100 кілометрів).

GM200 має відкриту архітектуру з можливістю інтеграції з іншими системами Ground Master (GM 400), системами керування та системами ППО. Якщо цінова політика Thales не надто змінилася з 2013 року, коли ОАЕ придбали 17 РЛС GM200 на суму 396 мільйонів доларів, то один радар може коштувати приблизно 23 мільйони доларів. Однак за 10 років ця техніка могла відчутно здорожчати.

Читайте также: Франция поможет Украине приобрести радары ПВО GM 200

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями