Популярные темы

Вражаюча історія воєнного часу: найстарший тенісист планети у віці 97 років залишається у Харкові

Дата: 10 марта 2022 в 19:14 Категория: Новости культуры


Вражаюча історія воєнного часу: найстарший тенісист планети у віці 97 років залишається у Харкові
Стоковые изображения от Depositphotos

Вражаюча історія воєнного часу. Найстарший тенісист планети у віці 97 років залишається у Харкові і «нікого не боїться» — цю історію розповів кореспондент британської Daily Star Гаррі Брент.

Леонід Станіславський свого потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найстаріший тенісист у світі та наполягає, що «не боїться» військ Володимира Путіна після вторгнення Росії в Україну.

Рідні пана Леоніда пропонувала йому евакуюватися зі зруйнованого російськими нелюдами Харкова, але він відмовився. Леонід Станіславський, який минулого року навіть трохи «перестукався» на корті з 21-разовим переможцем турнірів Великого шолома Рафою Надалем, дивиться смерті в обличчя, у той час, як ганебні орки продовжують бомбити його рідне місто, розташоване за лічені кілометри від російського кордону.

«Я нікого не боюся… Я сподіваюся, що війна закінчиться і я зможу грати в теніс», – сказав він.

«Моя дочка Таня у Польщі, вона хотіла й мене туди взяти. Але я вирішив залишитися тут. Якби я міг потрапити до Польщі, я б там теж грав у теніс. Але я вирішив залишитися вдома і чекати закінчення війни»

«У мене поганий слух, тому я сплю вночі і нічого не чую. Вчора ввечері були бомбардування, вранці знову сирени нальоту. Сподіваюся, що доживу до 100 років. Я повинен пережити цю страшну ситуацію», – вражає сміливими словами пан Леонід, – початку війни, 24 лютого, я практично не виходив, сидів вдома… У мене є запаси, холодильник повний. Я сиджу у своєму помешканні, нікуди не ходжу…».

Леонід Станіславський брав участь у Другій світовій війні інженером, допомагаючи будувати радянські військові літаки для боротьби з нацистською Німеччиною:

«Ніколи не думав, що мені доведеться пережити ще одну, більш страшну війну, де гинуть люди з обох сторін – матері втрачають дітей, дружини – синів і чоловіків. Що це таке? У 21 столітті не може бути війни. Війну потрібно зупинити, домовитися», – резюмує пан Леонід.

«Теніс – це моє життя, моя доля. Я грав у теніс на серйозному рівні з 90 років, я грав за кордоном, я грав на чемпіонатах світу, я грав на чемпіонаті Європи».

Станіславський каже, що сподівається, що боротьба закінчиться, щоб він міг з’явитися на наступному чемпіонаті світу серед літніх у Флориді наступного місяця.

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости культуры
Поделитесь новостью с друзьями