Популярные темы

Джо Байден збирається заборонити імпорт російської нафти до США

Дата: 08 марта 2022 в 20:24 Категория: Новости стран мира


Джо Байден збирається заборонити імпорт російської нафти до США
Стоковые изображения от Depositphotos

У вівторок, 8 березня, адміністрація Президента США Джо Байдена введе заборону на імпорт США російської енергії, без участі європейських союзників, повідомляє Bloomberg. У даному напрямку США рухатимуться без участі своїх європейських союзників, а заборона на імпорт буде включати не тільки російську нафту, а також скраплений природний газ і вугілля.

Рішення заборонити імпорт російської нафти, скрапленого природного газу та вугілля, за словами двох інсайдерів, було прийнято після консультацій з європейськими союзниками, які більше, ніж США, покладаються на російські енергоносії. Прес-секретар Ради національної безпеки Білого дому відмовився від коментарів.

Російський газ і нафта поки що в основному були позбавлені санкцій, запроваджених США та європейськими країнами, через стурбованість економічним впливом, зокрема на Європу, яка більше залежить від російської нафти та природного газу. Уряд Канади оголосив минулого місяця, що має намір заборонити весь імпорт сирої нафти з Росії, але цей крок був значною мірою символічним – країна не імпортувала його з 2019 року. За даними Управління енергетичної інформації США, російська нафта склала близько 3% усіх поставок нафти, які надійшли в США минулого року. Загалом імпорт російської нафти та нафтопродуктів становив близько 8% загального обсягу імпорту США. За даними розвідувальної компанії Kpler, імпорт російської нафти в США в 2022 році впав до найнижчих річних темпів з 2017 року.

Читайте также: Сенатори США вносять законопроект, який заборонить Росії продавати золоті запаси

Представники адміністрації обговорюють з нафтогазовою промисловістю США, як заборона може вплинути на американських споживачів і глобальні постачання енергоносіїв, оскільки законодавці обох сторін у Вашингтоні змагаються за висунення законопроектів про заборону імпорту російської нафти, щоб покарати Кремль за його вторгнення в Україну. Лідери Конгресу вже намагалися змусити адміністрацію розглянути це питання. Законопроект про заборону імпорту російської нафти швидко набуло популярності як серед республіканців, так і серед демократів на Капітолійському пагорбі, а співробітники Конгресу відточували текст на вихідних і готувалися до голосування в Палаті представників уже в середу, 9 березня.

На знак того, що США намагаються зібрати інші джерела енергії, двоє високопоставлених американських чиновників зустрілися минулими вихідними з членами уряду президента Венесуели Ніколаса Мадуро в Каракасі, щоб обговорити глобальні поставки нафти та зв'язки країни з Росією, за словами знайомих з справою. За даними Управління енергетичної інформації, США імпортують близько 700 тис. барелів на день російської нафти та нафтопродуктів, включаючи мазут. Якщо врахувати інші нафтопродукти, такі як незавершений мазут, який можна використовувати для виробництва бензину та дизельного палива, то на долю Росії припадало близько 8% імпорту нафти в 2021 році, хоча ці поставки також мали тенденцію до зниження в останні місяці.

Згідно з даними Євростату, було б набагато складніше заповнити заборону для Європи, яка імпортує близько 4 мільйонів барелів на день російської нафти та нафтопродуктів. За даними Європейської комісії, Росія є найбільшим експортером сирої нафти до Європейського Союзу, на неї припадає 27% імпорту в 2019 році.

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости стран мира
Поделитесь новостью с друзьями