Популярные темы

Після безпрецедентного тиску світової спільноти Shell припинить купувати російську нафту та газ

Дата: 08 марта 2022 в 17:54


Після безпрецедентного тиску світової спільноти Shell припинить купувати російську нафту та газ
Стоковые изображения от Depositphotos

Найбільша публічна нафтогазова компанія світу, британсько-нідерландська Shell припинить купувати російську нафту і газ, повідомляє Bloomberg. Після безпрецедентного тиску світової спільноти, компанія оголосила про відмову від російських нафти та газу. Shell негайно припиняє купувати російську нафту на короткостроковому ринку – після того, як компанія зіткнулася з міжнародним обуренням з приводу її операцій з країною-окупантом.

– Ми чітко усвідомлюємо, що наше рішення минулого тижня придбати вантаж російської сирої нафти було помилковим. Наші дії на сьогодні керувалися постійними дискусіями з урядами щодо необхідності відокремити суспільство від російських енергетичних потоків,   – йдеться у заяві компанії.

Вторгнення в Україну спонукало величезну кількість компаній вийти з Росії, включаючи енергетичних гігантів BP і Exxon Mobil. Тепер увага перемістилася на експорт енергоносіїв країни – важливе джерело доходів для уряду президента Володимира Путіна. У США ключові законодавці оголосили про план, що забороняє імпорт російської нафти в США. Європейські країни, які більше залежать від російської нафти, поки що ухилялися від заборони, але тиск на компанії, які продовжують отримувати експортні енергоносії країни-окупанта, зростає.

Читайте также: Блокпостам: чтобы ускорить Победу, нужно ускорить движение транспорта по дорогам Украины! — Геращенко

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями