Популярные темы

Тарас Степаненко: «Моя дружина не хотіла розповідати дітям, що відбувається, але наступного дня після початку вторгнення їм сказали, що Росія веде з нами війну»

Дата: 03 марта 2022 в 17:34


Тарас Степаненко:
Стоковые изображения от Depositphotos

Півзахисник «Шахтаря» Тарас Степаненко розповів, як разом з сім’єю переживає вторгнення військ РФ в Україну.

«Світ повинен знати. Моя сім’я, троє дітей і я перебуваємо в безпечному місці. Є багато людей, які перебувають у набагато гіршому становищі, ніж ми, тому я не можу скаржитися. Ми виїхали з Києва і перебуваємо в будинку біля румунського кордону.

Кілька українських гравців у команді вирішили покинути столицю, а гравці інших команд уникають найнебезпечніших районів, таких, як Харків, Маріуполь та Суми.

24 лютого близько п’ятої години ранку пролунали перші обстріли аеропортів та військових центрів. Ми не могли в це повірити. Спочатку я сказав своїй дружині, що, можливо, це була проблема на заводі чи складі, де могла статися аварія, тому й вибухи.

Дружина і діти злякалися, ми вирішили зачинитися в підвалі нашого будинку неподалік від Києва. Почали читати та отримувати інформацію. Тут ми зрозуміли, що Росія почала вторгнення в Україну. І це був шок. Поспішили надіслати повідомлення нашим друзям та родині, щоб дізнатися, чи все в них добре.

Я надіслав повідомлення в групі WhatsApp «Шахтаря», ми почали обговорювати ситуацію. Керівники попросили нас залишатися вдома, перебувати у безпечному місці та чекати інформації, яку вони намагалися зібрати.

Ми з Де Дзербі багато розмовляли. Він дзвонив мені з перших хвилин вторгнення. Ми проводили багато часу у телефонному режимі з українськими гравцями, бразильцями, гравцями збірної також.

Спочатку ми намагалися з’ясувати, чи всі в безпечному місці, а потім обговорювали, як допомогти українському населенню та нашим воїнам перед обличчям цієї навали.

Спочатку моя дружина не хотіла розповідати дітям, що відбувається. Вона вважала, що краще не говорити їм про війну, щоб захистити їх. Але наступного дня після початку вторгнення їм сказали, що Росія веде з нами війну і вторгається в нашу країну.

Я лише хочу нагадати, що Росія бомбить нас. Вони обстрілюють мирне населення, лікарні, школи, адміністративні будівлі. Якщо подивитись на сьогоднішні знімки з Харкова, Маріуполя, Сум та Києва, ці міста горять! Скрізь вибухають бомби. Це дуже небезпечно для населення і для наших дітей.

Ми просимо допомоги у Франції, Європейського Союзу, країн усього світу, щоб зупинити цю війну та забезпечити встановлення миру. Ми дуже цінуємо вашу підтримку з самого початку, це дуже важливо для нас. Нам потрібна медична допомога, гуманітарна допомога, військова та фінансова допомога.

Європейський Союз також повинен захищати наш повітряний простір, оскільки російські військові сили використовують свої літаки, щоб скидати бомби, руйнувати наші міста та вбивати мирних жителів.

Я не можу думати про футбол... Усі мої мрії та сподівання – про мир у моїй країні, усі мої думки з людьми, які тут гинуть щодня. Ні про що інше не думаєш.

Звичайно, я футболіст, тому я повинен підтримувати свою фізичну форму, можливо, через кілька днів я буду займатися фітнесом, але навіть не знаю. Це залежить від ситуації. Ми не знаємо, як довго це триватиме. Побачимо завтра, – сказав Степаненко, якого цитує RMC Sport.

Читайте также: «Пес, сука. Иди на х##» — реакция Тараса Степаненко на слова представителя Минобороны России  

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями