Популярные темы

Мирон Маркевич: «В «Шахтаря» зараз сильніший склад, але на боці «Динамо» тренер і бажання довести невипадковість минулорічного успіху»

Дата: 12 февраля 2022 в 01:24 Категория: Новости спорта


Мирон Маркевич:
Стоковые изображения от Depositphotos

Команди УПЛ готуються до весняної частити сезону, зокрема конкуренти за золоті нагороди – «Динамо» й «Шахтар». В рамках підготовки обидва вітчизняні гранди, звісно, проводять контрольні матчі. Тільки якщо на рахунку динамівців їх вже зіграно 10, то «гірники» провели лише 3. Що свідчить про те, що Роберто Де Дзерби, на відміну від Мірчі Луческу, родить більший акцент на теоретичному та тактичному аспектах.

Своєю думкою щодо підготовки лідерів до другої частити чемпіонату в розмові з кореспондентом Footboom поділився екс-наставник збірної України Мирон Маркевич.

-Тут немає нічого дивного, Луческу такий підхід до підготовки через ігри на зборах використовував ще в «Шахтарі», я сам дотримуюсь такої моделі, адже саме через ігри ти отримуєш необхідну інформацію. Де Дзерби користується іншоє моделлю, це його право.

-Не здається дивним наразі такий підхід, особливо на фоні того, що команду залишили, зокрема, двоє досвідчених гравців – Дентіньо та Марлос?

-Так «Шахтар» і підсилився дуже серйозно – той самий Нерес з «Аяксу», Тобіас, Тете також є. Зараз в команді достатньо гравців хорошого рівня.

-Те, що пішов Миколенко, для «Динамо» суттєва втрата? Хто його реально може замінити?

-Час покаже, Миколенко – це, звичайно, дуже хороший лівий захисник, знайти гідну заміну йому буде важно. Але я думаю, що Дубінчак цілком здатен закрити цю позицію, він може швидко вписатися в гру.

-Обидві команди ще не програли жодного з зіграних контрольних поєдинків, це вже певний показник готовності?

-З одного боку, так, добре, що не програють. С іншого – ще є час до старту чемпіонату, будуть певні навантаження, звичайно, щось більш предметне можна буде говорити вже ближче до відновлення чемпіонату.

-Хто, на ваш погляд, має в цьому сезоні більше шансів на «золото»?

-В «Шахтаря» зараз склад набагато сильніший, будем відвертими. Але на боці «Динамо», безперечно, бажання довести невипадковість минулорічного успіху, досвідчений тренер. Інша справа, що «Динамо» треба підсилюватися, це дуже відчувається.

Читайте также: Сергей Ковалец: «Динамо» и «Шахтер» имеют приблизительно равные шансы на успех»

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями