Популярные темы

Футзал. Євро-2022. Україна — Росія 2:3. Уся надія на неділю

Дата: 04 февраля 2022 в 23:54


Футзал. Євро-2022. Україна - Росія 2:3. Уся надія на неділю
Стоковые изображения от Depositphotos

Євро-2022. Піввфінал
Україна – Росія 2:3
Голи: Сірий 16, Абакшин 35 — Соколов 2, Афанасьєв 15, Ніязов 31
Нереалізований пенальті: Шотурма 39 (воротар)
Україна: Ципун, Зварич, Корсун, Чернявський, Шотурма. Запасні: Савенко, Абакшин, Журба, Лебідь, Педяш, Радевич, Разуванов, Сірий, Фаренюк.
Росія: Путілов, Абрамов, Нандо, Пауліньо, Соколов. Запасні: Замтрадзе, Абрамовіч, Афанасьєв, Давидов, Мілованов, Ніязов, Чішкала.
Попередження: Сірий 10, Абакшин 23 — Абрамов 33

Збірна України вже з перших хвилин намагалася перехопити ініціативу, вже на другій хвилині Шотурма спробував пробити здалека після розіграшу кутового, але його удар було заблоковано. А ось росіяни майже одразу використали свій перший момент, і не без допомоги українців. Соколов пробив майже з центра майданчика, серія рикошетів – і м’яч від Шотурми влетів у сітку наших воріт 0:1

Не можна сказати, що збірна України після цього запанікувала, втім, довго свою гру знайти не могла. Намагався здалеку пробити Чернявський, але влучив о Шотурму. Росіяни, тим часом, на 5-й хвилині вийшли 3 в 1 на ворота Ципуна, але на наше щастя Давидов пробив вище воріт. А ще за хвилину вже Ципун зіграв чудово, намертво взявши удар з гострого лівого кута. Що, безумовно, було добре, адже українська команда продовжувала нервувати, про що красномовно свідчать три командних фоли вже на той момент.

Четвертий отримали на 10-й хвилині разом із дуже небезпечним стандартом після того, як Корсун сфолив біля власного штрафного, але росіяни самі себе перемудрили, намагаючись красиво цей стандарт розіграти, а Корсун при цьому дещо реабілітувався, перевівши м’яч подалі від власних воріт. Ну а п’ятий фол вже привіз Сірий, сфоливши на власній половині майданчику і отримавши жовту картку. При цьому наш футзаліст дещо завівся і намагався по гарячих слідах з’ясувати стосунки з арбітров (не на кулаках, слава Богу), але, на щастя, ситуація до шаленого накалу не дійшла. А 13-та хвилина закінчилася ударом відчаю від Ципуна.

Цілком логічно, що Олександр Косенко взяв тайм-аут, адже хлопців треба було дещо заспокоїти і підказати, як діяти далі. Він просив гравців стати у центрі трапецією, діяти менш сумбурно. Втім, майже одразу Україна пропустила вдруге. Черговий відрізок гри з пятьма польовими призвів до того, що росіяни забили вдруге. Афанасьєв з першої спроби пробив у поперечину, але з другої влучно добив, 0:2

Але дещо неочікувано, тим не менш наші хлопці забили буквально за хвилину. Абакшин, зібравши на собі майже всіх суперників, віддав вліво на Сірого, який з-за меж штрафного просто розстріляв голкіпера росіян, 1:2.

Це був дійсно потрібний імпільс для нашої команди, яка на 18-й хвилині мала шанси відновити рівновагу на табло, але Зваричу не вистачило зовсім трошки, щоб влучити з кількох метрів у ворота, а ще за хвилину Сірий ледь не оформив дубль, але пробив над поперечиною. Збірна України спіймала такий потрібний кураж, який треба було перетворювати у забиті м’ячі, але перший тайм добіг свого кінця.

Початок другого тайму ледь був за росіянами, але Давидов влучив у штангу, пробиваючи у порожні ворота. А за хвилину вже довелося добряче попрацювати Ципуну: якщо перший удар Чишкалы був вище воріт, то в другому випидку наш голкіпер показав чудову реакцію, відвивши удар росіянина перед собою. За мить до цього міг небезпечно виходити Абакшин, у боротьбі із суперником він опинився на паркеті, але судді у цьому епізоді не побачили порушення правил. А ще за дві хвилини Абакшин ледь не влучив у дальній кут. У ці хвилини українська команда, мабуть, як ніколи відчула відсутність Разуванова, який наприкінці першого тайму отримав пошкодження і не зміг продовжити гру.

Росіяни витримали тиск українців і за 10 хвилин до кінця другого тайму забили втретє. Діагональ зправа на дальню штангу майже через весь майданчик у дотик красивим ударом через себе забив Ніязов, 1:3. Шанс скоротити розрив у рахунку з’явився в українців за дві хвилини, коли Абрамов відверто збив Фаренюка, за що цілком справедливо отримав жовту картку, але жодних дивідендів з цього стандарту наша команда не отримала. Втім, не все ще було втрачено. І за 5 хвилин до кінця другого тайму українці скоротили розрив у рахунку. Шотурма пробив здалеку, а Абакшин, який перебував у центрі, дотепно підставив ногу і дезорієнтував голкіпера 2:3. Росіяни, які сиділи низько, знову розпочали високий пресинг і цим ледь не скористувалися українці. Шотурма за дві хвилини цілком логічно схопився за голову: українця суперники зовсім забули на дальній штанзі, але наш земляк з суперпозиції умудрився пробити над поперечиною.

Позиційні атаки українців не мали успіху, але за 1 хвилину 40 секунд ми заробили пенальті, який привіз Афанасьєв. Який, на жаль, не зміг реалізувати Шотурма, влучивши у голкіпера. Остання хвилина була найгарячишою, втрачати вже не було чого, українці обклали ворота суперників з 5-ма польовими, м’яч секунд за 30 до сирени ледь не заштовхнув у ворота Абакшин, але… За 13 секунд ще один розіграш, втім фінальний свисток констатував, що наша команда програла.

Підсумовуючи, можна сказати, що немає нічого дивного, ми програли супернику, який був відверто сильніший і вищий за класом, але і збірна України виглядала досить гідно, довівши, що у півфінал пройшла невипадково. І тепер ще раз буде це доводити у неділю, в матчі за 3-тє місце, де суперником синьо-жовтих буде переможець матчу Португалія – Іспанія, який відбудеться сьогодні о 21:00.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями