Популярные темы

Футзал. Євро-2022. Україна – Росія. Анонс та прогноз матчу

Дата: 04 февраля 2022 в 04:24 Категория: Новости спорта


Футзал. Євро-2022. Україна – Росія. Анонс та прогноз матчу
Стоковые изображения от Depositphotos

4 лютого 2022 року. 18.00. Нідерланди.
Футзал. Євро-2022. 1/2 фіналу

Україна — Росія

Де дивитись: UA:Перший,  Суспільне Спорт

Збірна України з футзалу вперше за 17 років пробилася до півфіналу чемпіонату Європи. Востаннє українці діставались цієї стадії в далекому 2005-му році, і тоді їм протистояла збірна Італії. Подолати італійський бар'єр не вдалося: на гол Ситіна італійці відповіли трьома влучними ударами в площину наших воріт — 1:3.

За свою історію найкращими результатами українців у футзалі є виходи у фінал: у 2001 та 2003 роках.

У 2001 році у 1/2 фiналу їм протистояли також італійці, але тоді основний час завершився внічию (3:3), а наші хлопці виявилися сильнішими в серії пенальті. У вирішальному матчі українська збiрна зустрілась з іспанцями. В основний час також була зафіксована нічия — 1:1 — на гол Мельникова точним ударом відповів Рікер. У додатковий час суперники спромоглися дотиснути та забити один гол, який i подарував їм чемпіонський титул.

За два роки в півфіналі українці розгромили збірну Чехії, забивши в ворота суперника аж п'ять голів, при цьому пропустивши лише раз. У фіналі на наших хлопців чекали добре знайомі італійці, які бажали взяти реванш за 2001 рік. І їм це вдалося, що залишило наших хлопців без золотих медалей. Долю того протистояння вирішив єдиний гол Бакаро.

Таким чином, майбутній матч дарує Україні надію на ще один фінал, який може стати третім в історії. Золото турніру дуже близько.

Шлях до 1/2 фіналу для наших хлопців склався вкрай непростим, десь нагадавши літню пригоду українців на Євро-2020. У першому поєдинку на українців чекала зустріч із господарями — Нідерландами, які, відверто кажучи, підходили до турніру далеко не в статусі фаворитів групи. Однак це їм ніяк не завадило зробити нашим хлопцям великий сюрприз, залишивши укранців без очок. Їм вдалося повторити результат гри футбольних збірних – 3:2 на користь помаранчевих.

Читайте также: Футзал. Евро-2022. Нидерланды — Украина 3:2. Повторив результат

У другому турі підопічні Олександра Косенка влаштували справжню феєрію, розгромивши з рахунком 6:1 сербів. Діяли українські хлопці без особливих нервів і досить дисципліновано, за рахунок чого й взяли такі важливі три очки, а також оформили необхідну гольову перевагу, яка, у підсумку,  і відіграє ключову роль у їхньому виході до плей-офф.

На останній тур шанси на вихід у наступний етап зберігалися, проте для цього важливо було взяти очки з португальцями, а також розраховувати на нічию чи успіх сербів у грi з «поморанчевими». Що, здавалося б, практично нереально, адже сербська команда вкрай невдало зіграла у двох перших турах. Однак сталося, скажімо прямо,  диво, і серби змогли переграти Нідерланди, подарувавши важливий переможний паритет у боротьбі за друге мiсце: різниця забитих-пропущених голів була краща саме в наших хлопців, які лише мінімально поступилися португальцям.

Читайте також: Футзал. Євро-2022. Україна — Португалія 0:1. Йдемо далі — у плей-оф!

Таким чином, сталося перше маленьке диво української футзальнох збірної цієї зими. Перше, але не останнє! Друге трапилося вже у плей-офф, де нашим хлопцям дісталася «трішки бразильска» збірна Казахстану, яка до матчу 1/4 фіналу підходила у статусі явного фаворита. Але всі передматчеві розклади залишись перед матчем — під час зустрічі цей статус жодним чином на полi не відчувався. Забивши з пенальті ще в першому таймі, українці продовжили домінувати й надалі. Другий тайм перетворився на справжній голепад: команди на двох забили сім голів, але при цьому Казахстан, об'єктивно, жодного разу не був близьким до того, щоб переламати хід зустрічі та наблизитись до перемоги. Примусив українських вболівальників понервувати, але не більше.

Впевненим кроком і з великою надією українці вийшли до півфіналу. Із майбутнім суперником на великих турнірах наші не грали з 2007 року. Загальна статистика зустрічей — не на нашу користь, проте варто не забувати, що наші хлопці вже зробили два маленьких дива на турнірі, тому цілком спроможні й на третє!

Заявка збірної України: Кирило Ципун (В), Юрій Савенко (В), Петро Шотурма, Михайло Зварич, Ігор Корсун, Володимир Разуванов, Олександр Педяш, Сергій Журба, Ярослав Лебідь, Ігор Чернявський, Євген Сірий, Данило Абакшин, Артем Фаренюк, Віталій Радевіч.

Очікуваний стартовий склад України: Ципун, Чернявський, Корсун, Шотурма, Зварич.

Читайте також: Футзал. Євро-2022. Нові горизонти збірної України

Хоч українці, на думку букмекерів, підходять до майбутнього матчу у статусі аутсайдера, але якісна гра з португальцями та яскрава гра у матчі з Казахстаном дозволяють підходити до матчу з позитивом. Принциповість і мотивація у футболістів — на найвищому рівні, а увага до зустрічі з усіх боків максимально висока, тому гравці очевидно викладуться на всі 200, що може стати ключем до успiху!

«Ми об’єднані спільною метою і духом. Завдяки цьому зуміли дістатися півфіналу. Ми положимо душу й тіло, щоб потрапити до фіналу. До цього була мрія здолати Казахстан, зараз – хочемо стати фіналістами турніру. Рухаємося до мети!», — заявив капітан збірної України.

Віримо у хлопців та тримаємо за них кулаки!

Читайте також: Футзал. Став відомий час початку півфіналів Євро-2022

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями