Популярные темы

«Коноплянка може стати топ-зіркою в Австрії»

Дата: 28 января 2022 в 09:34



Стоковые изображения от Depositphotos

Колишній український форвард Мирослав Славов, який мешкає в Австрії, оцінив ймовірний переход Євгена Коноплянки в ЛАСК, а також розповів про те, чого варто очікувати українцю в новій країні.

— Для австрійського чемпіонату прихід такого футболіста, як Євген Коноплянка, стане справжньою бомбою. Вже зараз, як тільки з'явився такий слух, багато хто активно обговорює можливість його приїзду і зводить його в статус топ. Досить рідко досвідчені гравці, які пограли у Бундеслізі та за свою збірну чимало матчів, їдуть до Австрії.

Сюди він приїде у певному статусі – топ-зірки, це однозначно.

До речі, порівняв би його приїзд із переходом до «Зальцбурга» Янузовича. Вони дуже схожі за стилем гри: техніка, удари та позиційні дії. Плюс обидва переїжджають, можна сказати, з Бундесліги до австрійського чемпіонату, що робить їхній трансфер досить обговорюваним та цікавим для місцевої публіки.

Чи буде через це більший тиск та завищені очікування? Щиро кажучи, не думаю, що зразу він буде. По-перше, всі розуміють його вік та ситуацію, в якій він був – без ігрової практики, тому потрібен час, щоб набрати оптимальних кондицій. Тиснути тут на нього ніхто не стане, лише з часом, якщо очікування не співпадуть з тим, що він показуватиме на полі.

Читайте также: Євген Коноплянка прийняв рішення стосовно кар'єри у «Шахтарі»

Загалом, гадаю, від його переходу виграють усі сторони. Як ЛАСК, який отримає досвідченого вчителя для молодих гравців, так і сам Євген, який однозначно отримає регулярну ігрову практику. Сумніваюсь, що такого статусного гравця будуть брати для ротації. Якщо Євген набере колишню форму, то він однозначно вийде до числа найкращих гравців чемпіонату і серйозно зможе допомогти команді спробувати нарешті перервати гегемонію «Зальцбурга». Йому під силу стати топ-зіркою в Австрії.

З боку адаптації сумніваюся, що у Євгена можуть виникнути труднощі. По-перше, в Австрії дуже добре ставляться як до легіонерів у футболі, так і до тих, хто приїхав на інші роботи. Приймають із радістю всіх. По-друге, у Коноплянки за плечима досвід гри у Бундеслізі. Якщо він зміг пограти там, то тут йому буде ще простіше акліматизуватися. Для життя та побуту Австрія дуже гарна країна, де знань англійської цілком вистачає. Але, гадаю, Євген встиг підучити німецьку поки був у «Шальке», що стане для нього лише додатковим плюсом.

Щодо самої команди, то ЛАСК у 2020 році був близький до бажаного чемпіонства, але пандемія коронавірусу внесла свій відбиток. Коли всім було заборонено тренуватися, бажаючи не втрачати форму, клуб вирішив «по-тихому» продовжити тренування, за що і поплатився з часом — мінус чотири очки. Слідом справи команди пішли не найкращим чином: можливо, психологічно, можливо, ще якісь причини, але вони почали втрачати очки, а за підсумком і втратили таке важливе чемпіонство.

В цілому, ЛАСК має добрий статус в Австрії. Команда показує непоганий футбол та веде боротьбу за золоті медалі. Клуб з цілями та амбіціями, тому прихід туди зіркового гравця є цілком логічним. Щоправда, багато хто впевнений, що ключовою проблемою в цьому трансфері може стати зарплата футболіста. Чи потягне ЛАСК? І поки що в жодному ЗМІ відповіді на це питання знайдено не було, але те, що команда дійсно цікавиться українцем, це факт, розмови про це в Австрії активно ведуться, — сказав Славов.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями