Популярные темы

Андрій Тотовицький: «Коли я домовлявся з «Колосом», «Кортрейк» намагався повернути мене в Бельгію»

Дата: 06 января 2022 в 19:04


Андрій Тотовицький:
Стоковые изображения от Depositphotos

Новачок «Колоса» Андрій Тотовицький в інтерв’ю пресслужбі клубу поділився враженнями від переходу.

— Андрій, з яким настроєм прийшов у «Колос»?

— Дякую за привітання. В «Колос» прийшов із гарним настроєм та позитивними емоціями. Я хочу допомагати клубу розвиватися та прогресувати. І, звісно, сам бажаю прогресувати разом із командою.

— Слідкував за «Колосом» останніми сезонами?

— Так, звісно, слідкував. Адже ми в одному чемпіонаті грали, і «Колос» останні два сезони був нашим прямим конкурентом за потрапляння у єврокубки. Коли у перший сезон команда здобула перепустку в Лігу Європи, я б не сказав, що мене це сильно здивувало. Судячи з того, як клуб розвивається, яка інфраструктура, які амбіції. Імпонувало, що ковалівська команда завжди була з характером, бійцівськими якостями. Тому логічно, що команда прогресувала завдяки ставленню керівництва, відношенню президента клубу – у сучасному футболі це дорого коштує. 

— А як взагалі у тебе виник варіант із «Колосом»?

— У мене завершувався контракт із «Десною», а за правилами за півроку до завершення контракту можна вести перемовини із іншими клубами. Тому, за кілька місяців я вже спілкувався із представниками «Колоса». Мене спитали, чи є у мене бажання грати у ковалівському клубі? Я відповів, що бажання, звісно є. А вже ближче до завершення першої половини чемпіонату зі мною знову зв’язалися керівники «Колоса» і ми вже почали предметно вести перемовини. 

Читайте также: «Колос» повторно оголосив про підписання Андрія Тотовицького

— Як би ти оцінив свій етап у «Десні», та ще раніше свій бельгійський етап у команді «Кортрейк»?

— Із професіональної точки зору вважаю, що я себе добре провив у «Десні». Я переходив у чернігівську команду з «Шахтаря», де у мене не було ігрової практики. В «Десні» я отримав все що хотів як футболіст, в плані футболу. Я стабільно грав за команду, ми боролися за єврокубки. Тож, я позитивно оцінюю цей період.

Це стосується і бельгійського етапу. Вважаю, що і там себе добре проявив. Показник – кожне трансферне вікно зі мною зв’язувалися з «Кортрейка» і намагалися мене повернути. І навіть у грудні, коли я домовлявся із «Колосом», вони цікавилися щодо мого переїзду у Бельгію. Але я їм відповів, що вже прийняв пропозицію «Колоса». 

— У «Шахтарі» ти вісім років був в орендах у різних клубах, а в «Десні» вже прийшов як повноцінний гравець. Набридло бути постійно в оренді, чи то частина бізнеса?

— Ну, зрозуміло, що гравцю завжди важко в оренді перебувати. Трохи інше ставлення – одна справа, коли ти на контракті у команди і виступаєш за клуб, інша справа коли ти граєш в оренді. Але ж ви правильно сказали – це частина нашого футбольного бізнеса. 

— З ким із гравців «Колоса» ти був знайомий?

— З хлопцями з «Колоса» заочно був знайомий, адже грали один проти одного багато років. Але коли надійшла пропозиція від клубу, я нікому не телефонував, щоб отримати пораду. Найбільше знайомий із Євгеном Волинцем, з яким ми були в дитячо-юнацькій школі «Динамо» (Київ). Ще — В’ячеслав Чурко, ми з ним разом грали у «Маріуполі». 

Читайте также: «Колос» видалив новину про підписання Тотовицького

— Якійсь матчі «Колоса» переглядав?

— Ну ми нещодавно грали проти ковалівців, а так – не скажу, що прискіпливо слідкував. Але ж переглядав відео-огляди, деякі матчі. Ось останню гру проти «Миная» дивився повністю. Добре, що виграли, було багато позитивних емоцій.  

— У півзахисті ти грав і праворуч, і ліворуч, і в центрі, і навіть нападником тебе часто ставили. Де тебе зручніше?

— Все що вище захисника – будь-де можу зіграти (сміється-прим.). Але найзручніше в центрі, там будь-яку позицію закрою. Ми зустрічалися з головним тренером «Колоса» Ярославом Васильовичем Вишняком, спілкувалися, обговорювали футбольні нюанси. 

— Як в тебе буде побудована логістика тренувань?

— В мене квартира у Києві, тож, це не проблема. Якщо будуть дворазові тренування, то можна залишатись на базі в Ковалівці. Коли підписував контракт із «Колосом», я був на стадіоні в Ковалівці. На базі ще не був, але після зимової паузи вже побуваємо і на базі. Команда виходить з відпустки 18 січня, тож вже цього дня в мене буде знайомство з командою. 

— Як ти наразі підтримуєш форму?

— Я наприкінці року отримав травму гомілкостопу на тренуванні «Десни», тож я у грудні відновлювався і наразі активно готуюся до другої половини сезону. Повним ходом набираю кондиції. З 30-го грудня і до сьогодні я кожен день зранку тренуюся у залі. Кожного дня по три години. Окрім цього, ще активно бігаю, в мене є реабілітолог Сергій, з яким я працюю. 

— Твої привітання і побажання всім вболівальникам ковалівського «Колоса»!

— Хочу насамперед привітати всіх вболівальників із Новим роком та прийдешнім Різдвом! Із щирими побажаннями здоров’я, затишку та щастя. Моя особиста ціль – допомагати команді досягати позитивного результату в кожному матчі, і знову намагатися зачепитися за єврокубки. Я думаю, що такі цілі не тільки у мене, а і у всіх хлопців в команді, та у керівництва клубу. 

 

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями