Популярные темы

Мудрик у компанії Маліновського і Зінченка: Мирон Маркевич визначив кращих у 2021 році

Дата: 27 декабря 2021 в 09:04


Мудрик у компанії Маліновського і Зінченка: Мирон Маркевич визначив кращих у 2021 році
Стоковые изображения от Depositphotos

Колишній наставник «Металіста» Мирон Маркевич на прохання FootBoom підбив підсумки у вітчизняному футболі за 2021 рік.

«Збірна України. «Жовто-сині» прогнозовано зайняла друге місце у відборі на ЧС-2022. До початку відбірного циклу було ясно, що ми нижче другого місця не опустимося. Хоча, спочатку вийшло трішки не так, адже було декілька нічиїх. В тому числі і на своєму полі. Проте по силі ми після збірної Франції були другими. Так воно і сталося. Все закономірно».

«Ігор Йовічевіч. Він прийшов у «Дніпро-1» і спочатку йому було важко. Зараз видно його тренерську роботу, команда додала, причому серйозно. На зимову паузу у чемпіонаті України «спортклубівці» заслужено пішли на третьому місці. Якщо хорватському спеціалісту дадуть можливість укріпити склад, то, можливо, наступного року у єврокубках ми матимемо команду, яка принаймні вийде із групи у Лізі Європи.

Також хотів би відзначити Юрія Вернидуба. З тими футболістами, які були у нього у «Шерифі», він добре виступив у Лізі чемпіонів. Вийти з такої групи, де були «Реал», «Інтер» та «Шахтар» до Ліги Європи, заслуговує на повагу. Я радий за Вернидуба. Ось ці тренери, на мою думку, найкращі у 2021 році. У команд під їхнім керівництвом видно серйозний прогрес».

«Півзахисник «Аталанти» Руслан Маліновський і захисник «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко. Не наважусь комусь одному із них віддати першість. Обидва добре грають у своїх клубах».

«Українські рефері не вміють судити. Ось хто у нашій країні кращий арбітр? Ну, можливо, Катерина Монзуль. Але ж вона постійно працює із системою VAR, тому їй легше».  

«Напевно, «Дніпро-1». Я вже казав, що це тренерська команда. Йовічевіч зробив з дуже посередньої, одну із кращих команд в Україні. А як буде далі — побачимо».

«Михайло Мудрик із «Шахтаря». Він один із тих, хто грає вперед. Робить це на швидкості, старається ефективно діяти на атаку, обігрує, загострює гру. У нас мало футболістів, які так грають. В основному футбол в Україні — це передачі впоперек поля і назад. А Мудрик — це зовсім інше. Він загострює і хоче грати швидко, вперед. Намагається показувати такий футбол, який подобається глядачам. Не просто так йому на «Сантьяго Бернабеу» аплодували. Там люди розуміють футбол».

«У нас такий низький рейтинг у таблиці коефіцієнтів УЄФА, що просто катастрофа. Він дуже упав. Я не відкриваю Америку, але потрібно щось із цим робити». 

«Відсутність уболівальників на матчах УПЛ. Який футбол, така і підтримка з боку фанатів. В інших країнах люди ходять на поєдинки, а у нас фактично порожні трибуни. Ну, трішки збираються у Києві. Хоча, наприклад, на «Металіст» у Харкові приходить більше 26 тисяч — стільки уся вища ліга не може зібрати за весь тур».

«Хочу, щоб збірна України потрапила на Чемпіонат світу у Катарі».

 

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями