Популярные темы

Рада ліг ПФЛ: інфраструктура, заявки, трансляції

Дата: 18 декабря 2021 в 16:14


Рада ліг ПФЛ: інфраструктура, заявки, трансляції
Стоковые изображения от Depositphotos

Рада ліг ПФЛ провела засідання в режимі відеоконференції окремо для першої і другої ліг, розглянувши низку питань щодо осінньої частини змагань.

Передача інформації

Президент ПФЛ Олександр Каденко звернувся до присутніх з питанням про виконання положень регламенту щодо передачі оперативної інформації про хід матчу для розміщення її на офіційному сайті ПФЛ. Це вкрай важливе питання, адже сайт ПФЛ є офіційним і важливим джерелом отримання інформації щодо ходу матчів під час сезону. Тому виконання цього пункту є проявом поваги до вболівальників усіх команд-учасників змагань ПФЛ.

Гімн України

Украй важливо дотримуватися перед матчами процедури щодо виконання Державного гімну України, що поки не передбачено регламентом змагань ПФЛ. Однак Адміністрації ПФЛ доручено підготувати та надати на розгляд Центральної Ради проєкт відповідних змін до ст. 26 Регламенту змагань.

Графік заявки

Олександр Каденко звернув увагу учасників на процедуру проведення реєстрації та заявки футболістів-професіоналів на участь у змаганнях під час другого заявкового періоду сезону-2021/22. Адміністрації ПФЛ має надати для ознайомлення клубам графік реєстрації та заявки на початку 2022 року.

Банерна лінія

Разом із тим президент ПФЛ підняв питання щодо впорядкування банерної лінії під час проведення матчів чемпіонату України серед команд першої ліги. Це питання є досить актуальним у світлі підписання угоди щодо офіційного мовника змагань першої ліги.  

Питання інфраструктури

Досить змістовною стала доповідь менеджера з питань безпеки та проведення змагань ПФЛ Геннадія Жданова. Була проаналізована інформація щодо поширених проблем та питань, що виникають стосовно виконання Регламенту інфраструктури стадіонів та заходів безпеки проведення змагань з футболу. Фахівець познайомив присутніх з найбільш критичними питаннями і наголосив на необхідності недопущення подібних проблем. А також озвучив клуби, які якнайкраще розв’язують питання підготовки стадіонів до матчів.

Схожі питання

Щодо Ради ліг серед команд другої ліги, то низка питань була схожою. Так, представники  клубів другої ліги так само зобов’язані неухильно дотримуватися норми регламенту щодо передачі інформації про матч для офіційного сайту ПФЛ;

Адміністрація ПФЛ має підготувати проєкт змін до Регламенту щодо виконання Державного гімну України перед матчами;

Клуби ПФЛ мають отримати на початку наступного року графік реєстрації та заявки футболістів;

Обговорили проблеми, пов’язані з підготовкою стадіонів до змагань і питання щодо резервних стадіонів клубів.

Трансляції другої ліги

Президент ПФЛ окремо торкнувся теми виконання ще одного пункту регламенту змагань, а саме трансляції матчів. «Початок сезону традиційно супроводжувався зривами трансляцій. «Енергія», «Миколаїв», «Яруд», «Рубікон» отримали на свою адресу відповідні листи від Адміністрації ПФЛ про необхідність виконання Регламенту у цьому плані. У «Діназа» і «Рубікона» виникали проблеми, пов’язані з відсутністю світла на стадіоні під час матчу. Однак приємно, що вже за кілька турів ці проблеми були усунуті і до фінішу осінньої частини повертатися до них не доводилося», — зазначив Олександр Каденко.

Партнерські м’ячі

Олександр Каденко також звернув увагу присутніх на пропозицію представників української компанії щодо використання м’ячів «SELECT Brilliant Super FIFA» в якості офіційного м’яча серед команд другої ліги на сезон-2022/23. Клуби отримали умови щодо кількості безкоштовних м’ячів для клубів та ціни їх купівлі і взяли час на роздуми.

Читайте также: ПФЛ визначилася з датами проведення перенесенних матчів

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями