Популярные темы

Віталій Віценець — про роботу у «Кривбасі»

Дата: 10 декабря 2021 в 12:34


Віталій Віценець - про роботу у
Стоковые изображения от Depositphotos

Старший тренер криворізького «Кривбасу» U-19 Віталій Віценець підвів підсумки першої половини сезону у інтерв’ю клубним журналістам. Нагадаємо, наша команда прийшла до проміжного фінішу у своїй групі Першої ліги U-19 на третій сходинці, поступаючись лідеру чотирьома балами.

— Віталію Володимировичу, в цілому, чи задоволені результатом й турнірним розташуванням клубу?

— Могли, звичайно, виступити набагато краще, за винятком деяких матчів, які ми програли: з Бахмутом (1:2), а потім вдома з ДЮСШ-1 (0:3), але в цілому, вважаю, що ми провели непогану роботу й разом з усім тренерським штабом вдячний хлопцям за цю частину сезону.

— Які цілі має виконати команда «Кривбас» U-19 у другій половині сезону?

— Мета — виховувати футболістів для першої команди. Ми домовилися з командою, що якнайкраще виступимо навесні. Необхідно однозначно потрапляти на стики й боротися за призові місця.

— Які зміни можуть бути після зимових канікул, які будуть поповнення?

— Наразі невідомо. У нас наступні завдання: ми збираємось у січні, плануємо поїхати до Маріуполя на турнір, а потім збори на Західній Україні, це, ніби-то, вже підтверджено, але все ще в процесі. Поки що точних дат немає.

Читайте также: Итоги первой части Первой лиги: Хобленко бьет чаще, но забивает реже Пейшото

— Як взагалі формувався склад футбольної Академії «Кривбас» саме у віковій категорії U-19? Знаємо, що у нас багато хлопців з інших міст, розкажіть про формування саме команди.

— Приїхали на початку серпня сюди, у нас якби не було багато часу, щоб побудувати команду, багато хлопців нових ну і все в процесі. Помалу від гри до гри намагалися додавати. Думаю, ми рухаємось у правильному напрямку.

— Ви нова людина у структурному підрозділі нашої футбольної Академії, як вам робота у клубі чи співпрацюєте з іншими тренерами ?

— Так, я нова людина. Була пропозиція від клубу, я не відразу прийняв це рішення, але, приїхавши, сюди, поспілкувався з керівництвом клубу, з тренерським складом. У нас хороші стосунки. Остання гра з хлопцями, що була на виїзді в Лозовій: хлопці поїхали з Академії із U-17 та U-16 і проявили себе досить непогано, тому думаю далі обов’язково з ними працюватимемо.

Академія розвивається, приїхав відомий іспанський фахівець Хорхе Лопес, який буде куратором Академії. Це дуже добре для розвитку нашої Академії.

— Ви починали в маленькому регіональному центрі, навчалися футболу, ви зробили величезний крок уперед і грали за всесвітньо відомий клуб, український клуб «Шахтар», але після травми доволі рано завершили кар’єру. Але продовжили працювати на тренерській посаді, ви є прикладом для хлопців, яких виховуєте, чи підтягуються вони до вас і чи важливий авторитет тренера у команді?

— Коли був у «Шахтарі», а зараз у «Кривбасі», головне, щоб між тренером та хлопцями була гармонія, був колектив, а якщо не буде гармонії всередині, то не буде далі жодних результатів. Я на своєму досвіді граю з ними, поки начебто не поступаюсь.

Головне – це бажання, можна і з маленького міста, можна і з села приїхати та проявити себе. Повторюся, головне бажання та прагнення, йти до мети, вірити насамперед у себе, а потім зростати, проходити поступово усі етапи та добиватися мети.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями