Популярные темы

Тарас Михалик: «Мудрик мені нагадує юного Ярмоленка»

Дата: 05 декабря 2021 в 20:54


Тарас Михалик:
Стоковые изображения от Depositphotos

Колишній гравець національної збірної України Тарас Михалик розповів «Команді 1», чим йому запам'яталися поєдинки за участю вітчизняних грандів, та висловив свою думку щодо жеребкування плей-офф відбірного турніру ЧС-2022.

— Мені довелося побувати на вчорашньому протистоянні в Луцьку між Вересом та Динамо. Слід зазначити, що кияни не одразу адаптувалися до твердого газону стадіону Авангард. Допоміг їм відчути впевненість у своїх силах швидкий гол, забитий Вербичем. Але гарна комбінаційна гра до них прийшла лише після перерви. Утім, гості заслужено здобули три очки.

Якщо відверто, то від Вересу та Львова в матчі із Шахтарем я очікував більшого. Надто що для містян події розгорталися вдало, саме вони відкрили рахунок. Але в другому таймі ситуація на полі кардинально змінилася: на лівому фланзі Мудрик буквально затерзав свого опонента. Потрібно віддати належне й Роберто де Дзербі, який із першого дня роботи в Шахтарі довіряє 20-річному півзахиснику. До речі, Михайло чимось нагадує мені юного Андрія Ярмоленка. Той теж свого часу, відчуваючи довіру наставників, часто брав ініціативу на себе, може, десь і перегравав, але з кожним поєдинком набував упевненості.

Читайте также: Владимир Шаран: «Против грандов «Минай» и «Ингулец» могли включить агрессию раньше»

— Що можете сказати про рівень підготовки збірників Шахтаря та Динамо?

— Вони зіграли на своєму рівні, хоча було помітно, що Віктору Циганкову та Миколі Шапаренку не зовсім комфортно грати на такому твердому газоні.

— До речі, як вам результати жеребкування плей-офф відбору ЧС-2021, де синьо-жовтим у півфіналі доведеться з'ясовувати стосунки із шотландцями?

— Звичайно, добре, що на цьому етапі не трапилася якась із топових збірних. Але з іншого боку, мені не сподобалися висловлювання деяких експертів, які вважають, що українцям дуже пощастило із жеребом. Я б так категорично не стверджував.

Пригадується, коли ще сам виступав за збірну України, то 2009 року в плей-офф відбору чемпіонату світу нам трапилися греки, і більшість фахівців заявляла, що нам уже можна замовляти квитки до фінальної частини турніру. Проте все закінчилося тим, що в гостях ми зіграли внічию, а вдома програли. Це була одна з найболючіших поразок української збірної. Тому давайте обійдемося без шапкозакидацьких настроїв.

— Чим небезпечні шотландці?

— По-перше, поєдинок пройде у Глазго, і потужна підтримка вболівальників господарям буде забезпечена, а якщо взяти до уваги, що в матчах із шотландцями завжди багато єдиноборств, то це дуже вагома підмога. По-друге, оскільки матч відбудеться наприкінці березня, то, найімовірніше, ігрової практики буде більше в шотландців. На цей фактор нашому тренерському штабу необхідно звернути особливу увагу. А по-третє, шотландці голодні до великих перемог, і з мотивацією у них проблем не буде.

— Що синьо-жовті можуть протиставити їм?

— На мій погляд, українці більш майстерні та досвідченіші. Головне — не дати слабину при розіграші стандартних положень біля своїх воріт, оскільки шотландці вправні у цьому компоненті гри. І важливо не поступитися в бійцівських якостях. Потенціалу нашим провідним гравцям має вистачити, щоб схилити шальки терезів на свою користь.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями