Популярные темы

МФК «Бровари»: відродження традицій місцевого футболу

Дата: 05 декабря 2021 в 16:34 Категория: Новости спорта


МФК
Стоковые изображения от Depositphotos

Футбол у Броварах,  найбільшому місті супутнику,  розташованому за кілька кілометрів на північний схід від Києва, шанували здавна. Місцеві команди свого часу успішно виступали на професійному рівні, досягали успіхів у чемпіонаті Київської області, а броварські  спортивні школи підготували багатьох знаних майстрів. Два роки тому 109-тисячне місто облетіла гарна звістка – запрацював дитячо-юнацький муніципальний футбольний клуб «Бровари». Він має стати кузнею юних кадрів. І саме ця юнь, поза всяким сумнівом, через певний проміжок часу буде відроджувати  футбол у Броварах. Про сьогодення і перспективу МФК «Бровари»  в  інтерв’ю » з його директором Русланом Семенцем спецпроекту сайту FootBoom «Аматорський футбол .

— Руслане В’ячеславовичу, як починалася історія МФК «Бровари»?

— Міський футбольний клуб «Бровари» засновано восени 2019 -го. До кінця року займалися переважно адміністративно-організаційними питаннями. Повноцінно запрацювали на початку 2020-го, але  надалі через  захворювання  COVID-19 робота клубу була нестабільною, з перервами.  Та все ж згодом нам вдалося вийти на стабільний рівень функціонування.

Засновник  МФК «Бровари» — Броварська міська рада на чолі з головою Ігорем Сапожком. Саме Ігор Васильович ініціював створення клубу,  почин мера Броварів підтримали депутати міської ради. Основна  мета створення  МФК «Бровари»  — це забезпечення  однакових можливостей доступу до занять футболу для усіх без винятку дітей, незалежно від статків їх родин.  Для цього ми і створили МФК «Бровари». Дорослі, вважаю, повинні робити все можливе, аби діти почувалися щасливими і захищеними у сучасному прагматичному світі. 

— Що на сьогодні являє собою  МФК «Бровари»? 

— У клубі  футболом займається понад  370 хлопців (вік – від 5 до 17 років). Вони розподілені на сім вікових категорій, від U-5 до U-17.  У жовтні 2021-го створили дорослу команду, де нині тренується 30 футболістів.  У березні 2022 року плануємо заявитися у чемпіонат Броварського району.  А в подальшому хотілося б спробувати  «на смак» чемпіонат  Київської області. Звісно, що все залежатиме від фінансування. Створенням дорослої команди ми не обмежилися. Кілька місяців тому відкрито набір у дівочу команду (вік – від  5 до 17 років). Цьому напряму клуб приділятиме серйозну увагу. Тренування вже відвідують понад 10 дівчаток.

У структурі МФК «Бровари» працює сім тренерів: шість дитячих та один дорослий. 

— Заняття футболом у МФК «Бровари» безкоштовні?

— Наразі місячний внесок складає 400 гривень.  Думаємо, що це прийнятна вартість за навчання. Водночас значна кількість пільгових категорій навчаються безкоштовно або сплачують 50 -відсотків від вартості занять (приблизно 60 дітей). Зокрема на безоплатній основі займаються  діти з багатодітних і малозабезпечених сімей, діти учасників АТО/ООС, діти-сироти та з родин, які опинилися в складних життєвих обставинах. 50 — відсоткова знижка також розповсюджується на сім`ї, де виникають різні непередбачувані ситуації.

  — В яких офіційних календарних змаганнях представлений МФК «Бровари»?

-Дві наші команди (U-15, U-17) виступають у першій лізі  ДЮФЛ України. Інші команди набувають турнірного досвіду у дитячо-юнацькій футбольній лізі Київської області. Вони показують гідні результати. Зокрема  у сезоні — 2021 вихованці МФК «Бровари» 2006-2007 р.н. стали чемпіонами Київщини (перша ліга), перемогли у свої лізі і хлопчаки 2012 року народження, а чотирнадцятирічні футболісти були найкращими у другій лізі. Виступами юних футболістів МФК «Бровари» ми задоволені.

— Де проходять тренування юних футболістів?

— Діти тренуються на стадіоні (велике поле) МФК «Бровари» та  на шести міні-футбольних майданчиках. До послуг  юних футболістів також спортивна зала  БСФК.

Ми не стоїмо на місці. Наразі розробляється проєкт будівництва критого манежу (40х60) для різних видів спорту, які культивуються у Броварах. До кінця наступного року планується відкриття багатофункціонального манежу в центрі міста.

— Чи вдається МФК «Бровари» виїздити на міжнародні змагання?

— Це в планах, виїжджатимемо обов’язково . Один міжнародний турнір був навіть розпланований. Однак свої негативні корективи вніс коронавірус  і про міжнародні старти на невизначений строк доведеться забути. 

— До речі, мера Броварів  Ігоря Сапожка можна вважати затятим футбольним  уболівальником?

— Ігор Васильович, якщо є  змога, намагається відвідувати матчі дитячих команд. У багатьох питаннях міський голова іде нам назустріч.  Великим любителем «народної гри» є  й  секретар  Броварської міської ради  Сергій Богуцький, який особисто вносить вагомий внесок у функціонування та розвиток  МФК «Бровари». Сергій Васильович, до слова, і  сам любить пограти в футбол у вільний час. Як бачите, керівництво нашого чудового міста  прихильно  ставиться до спорту та здорового способу життя. Неозброєним оком видно, що  у Броварах нині спостерігається футбольний бум. МФК «Бровари»  дякує  Ігорю Сапожку, Сергію Богуцькому, депутатам міської ради, а також відділу фізичної культури і спорту (керівник Дмитро Рожков) міської ради  за підтримку та розуміння. На сьогодні  Броварська міська рада – це єдине джерело фінансування футбольного клубу.

На жаль, деякі депутати Броварської міської ради  до цього часу не зрозуміли мету створення та призначення футбольного проєкту МФК «Бровари».  Хочу  ще раз наголосити, що цей проєкт не є комерційним, він винятково соціальний. Це повинні всі зрозуміти!

— Ваші побажання юним футболістам та їх наставникам?

— Юним футболістам – перемог та здобуття всеможливих титулів і трофеїв, здоров` я, поваги один до одного. Тренерам – бути прикладом для своїх вихованців у футболі, побуті та загалом у житті.

Руслан В’ячеславович  Семенець народився 15 жовтня 1978 року у місті Бровари. З дитинства захоплюється  футболом. З грудня 2020 року і дотепер обіймає посаду директора МФК «Бровари» . Крім того,  Руслан Семенець – власник, президент і колишній гравець ФК «Юніон» (Бровари), який виступає  у першості Броварського району.

 

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями