Популярные темы

Збірна України з кіберфутболу у FIFA візьме участь у відборі FIFAe Nations Cup 2022

Дата: 01 декабря 2021 в 21:54


Збірна України з кіберфутболу у FIFA візьме участь у відборі FIFAe Nations Cup 2022
Стоковые изображения от Depositphotos

У грудні збірна України з кіберфутболу в дисципліні FIFA стартує у кваліфікаційній кампанії чемпіонату світу серед електронних команд FIFAe Nations Cup 2022, інформує офіційний сайт УАФ.

Українська команда вестиме боротьбу за вихід на найпрестижніший кіберфутбольний турнір, який щорічно проходить під егідою ФІФА, у складі двох гравців — Ярослава ECF_BlackStar98 Гурмака та Андрія CIG_STEPOVER Шакалова, а також менеджера збірної Олега Шустенка. Резервним гравцем у заявці команди на турнір буде Олексій ForlanFS Мерсер.

Розповідаємо про особливості формату FIFAe Nations Cup 2022 та який шлях нашим кіберфутболістам належить подолати, щоб опинитися у компанії найсильніших колективів планети з FIFA.

FIFAe Nations Cup 2022 складається з двох кваліфікаційних раундів, плей-офф та фінальної частини.

З грудня 2021-го по квітень 2022 року проходитиме перший відбірний раунд (плей-ін). Шість найкращих команд за підсумками цього етапу потраплять на FIFAe Nations Cup 2022.

Інші учасники матимуть змогу кваліфікуватися до фінальної частини світової першості через основний відбірний раунд, поєдинки якого відбудуться у травні, а також за підсумками ігор стадії плей-офф, які пройдуть у червні наступного року.

На чемпіонаті світу серед електронних команд, який триватиме з 18-го по 24 липня, змагатимуться 24 найкращі збірні з FIFA.

30 національних кіберфутбольних збірних у європейській зоні розподілені у дві конференції по два дивізіони згідно актуального рейтингу FIFAe.

У кожному дивізіоні пройдуть чотири ігрові тижні, кожен з яких складатиметься із семи матчів. Кожна збірна проведе по одному поєдинку проти кожного суперника по дивізіону.

Один матч — це дві гри, які команди гратимуть у режимі «2 на 2» симулятора FIFA 22 (кожен гравець — на окремій консолі) на платформі PlayStation 5. За перемогу у грі будуть нараховані 3 очки, а за нічию — 1 очко.

Після завершення кожного ігрового тижня діятиме спортивний принцип підвищення та пониження команд у класі: три найкращих збірних із нижчих дивізіонів переходитимуть у вищі дивізіони своїх конференцій, а три найгірших колективи з вищих дивізіонів спускатимуться у нижчі. Результати кожного ігрового дня після цієї процедури анулюються.

На чемпіонат світу напряму потраплять шість збірних з найбільшою кількістю набраних балів у вищих дивізіонах обох конференцій після четвертого ігрового дня раунду плей-ін.

Збірна України з кіберфутболу у FIFA розпочинає кваліфікацію у дивізіоні 2 конференції 1.

Серед суперників синьо-жовтих у стартовому дивізіоні раунду плей-ін — збірні Люксембургу, Швейцарії, Мальти, Чехії, Угорщини та Ірландії.

Згідно регламенту, у випадку завершення під час одного з ігрових днів у трійці найкращих команд, український колектив підвищиться у класі і вийде до дивізіону 1.

Ігрові тижні раунду плей-ін кваліфікації FIFAe Nations Cup 2022 заплановані на наступні дати:

Match Week 1: 16—17 грудня 2021 року.

Match Week 2: 27—28 січня 2022 року.

Match Week 3: 10—11 березня 2022 року.

Match Week 4: 7—8 квітня 2022 року.

Детальний розклад матчів збірної України під час ігрових тижнів буде повідомлено пізніше.

Усі ігрові серії збірної України у кваліфікації FIFAe Nations Cup 2022 наживо покаже YouTube-канал Української асоціації футболу.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями