Популярные темы

Олег Кузнецов підбив підсумки виступу збірної України U-17 у кваліфікаційному раунді Євро-2022

Дата: 18 ноября 2021 в 20:24


Олег Кузнецов підбив підсумки виступу збірної України U-17 у кваліфікаційному раунді Євро-2022
Стоковые изображения от Depositphotos

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2005 року народження) здійснила неймовірний камбек у кваліфікаційному раунді Євро-2022 (U-17). Після поразки від Уельсу (1:3) був виграш у Казахстану (3:0). Але головний матч цього турніру був проти португальців. У цій зустрічі синьо-жовтим не можна було програвати, і навіть нічия не давала гарантії виходу до еліт-раунду змагань. Проте, двічі поступаючись по ходу поєдинку, українці вирвали перемогу (3:2) і посіли перше місце у своїй групі. Після повернення додому головний тренер збірної України Олег Кузнецов відповів на запитання офіційного сайту УАФ.

— Чесно, мало хто очікував, що вашим підопічним вдасться виграти в Португалії. У чому запорука успіху?

— Якби ми не вірили, можна було б і на поле не виходити. Ми розібрали гру португальців, внесли зміни до свого складу, а гравцям сказали, мовляв, якщо хочете потрапити до еліт-раунду, то необхідно перемагати, інакше два роки випадуть. Провели індивідуальні розмови, і я побачив по очах хлопців, що вони хочуть перемогти. Із помилками, як без них, але команда виконала установку на гру.

— Також мало хто очікував, що ми програємо Уельсу. Сильна збірна?

— Не сильніша за нашу. Звичайно, прикро було програвати стартовий матч. Просто команда потрапила під акліматизацію. Ми прилетіли до Португалії 8-го числа, там було майже 25 градусів тепла. І саме на другий день була гра, от хлопці трохи й попливли. Плюс індивідуальні помилки.

Після поєдинку з британцями все, як і раніше, було в наших руках. Два матчі виграли й досягли свого. Також Казахстан показав себе з хорошого боку, він відібрав очки в Уельсу. А в зустрічі з нами казахстанцям карти сплутали два вилучення.

— Ваші підопічні понад половину голів забили після перерви. Фізично команда виглядала добре?

— Ми розуміли, що кінець першої частини сезону, тому тренувальний процес будували більше на емоційних заняттях, які підтримують тонус. Я залишився задоволеним станом хлопців, хіба що тільки хвилини із 70-ї матчу з португальцями було видно, що багато наших футболістів благаюче дивляться на лаву запасних із надією, що їх поміняють. Але нічого, витримали. Молодці!

— Найрезультативнішим гравцем збірної України став півзахисник «Динамо» Дмитро Кремчанін. Він — лідер збірної?

— Швидше один із лідерів. Він і в клубі чимало забиває та віддає гольові передачі, та й у збірній демонструє результативний футбол. Його гра ні для кого не стала одкровенням.

— Еліт-раунд Євро-2022 (U-17) відбудеться в березні. До цих стартів ваша команда збиратиметься?

— Усе поки що на стадії затвердження. Є варіант проведення тижневого збору в Туреччині наприкінці січня, щоб зіграти пару спарингів. Там у цей час буде кілька збірних нашого віку.

Група 11

10.11.2021

Уельс — Україна — 3:1

Португалія — Казахстан — 5:0

13.11.2021

Португалія — Уельс — 2:0

Україна — Казахстан — 3:0

16.11.2021

Україна — Португалія — 3:2

Казахстан — Уельс — 1:1

І

В

Н

П

М

О

1

Україна

3

2

0

1

7—5

6

2

Португалія

3

2

0

1

9—3

6

3

Уельс

3

1

1

1

4—4

4

4

Казахстан

3

0

1

2

1—9

1

До елітного раунду кваліфікації, який відбудеться навесні 2022 року, виходять по дві найсильніші збірні 13-ти груп, а також чотири кращі команди, що посіли третє місце за результатами зустрічей із першою та другою збірними своєї четвірки. Збірні Нідерландів та Іспанії отримали прямі перепустки до еліт-раунду.

Збірна Ізраїлю на правах господаря Євро отримала автоматичну путівку до фінальної стадії турніру, яка пройде в травні 2022 року. Туди ж потраплять переможці восьми груп еліт-раунду та сім кращих других команд.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями