Популярные темы

Нікола Ріццолі став куратором підготовки українських рефері

Дата: 18 ноября 2021 в 14:14


Нікола Ріццолі став куратором підготовки українських рефері
Стоковые изображения от Depositphotos

Італійський спеціаліст Нікола Ріццолі став куратором підготовки українських рефері, інформує пресслужба УАФ.

17 листопада в Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Української асоціації футболу. За його підсумками Ріццолі став куратором підготовки українських арбітрів.

Пропозицію обійняти цю посаду італійцю зробили президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко та голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі, контракт з яким нещодавно було подовжено. Виконком УАФ цю ініціативу підтримав.

— Як я вже анонсував, українські арбітри матимуть змогу отримувати знання й досвід від одного з найкращих рефері сучасності — Ніколи Ріццолі. Нещодавно італійський спеціаліст на моє запрошення побував у Будинку футболу. Ми разом із головою Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі та нашими арбітрами поспілкувалися з Ніколою та обговорили перспективи нашої співпраці на майбутнє. Нікола Ріццолі пристав на мою пропозицію стати куратором підготовки українських рефері, й у разі підтримки такої ініціативи виконкомом команда УАФ отримає нове потужне підсилення.

Про авторитет Ніколи Ріццолі у світовому арбітражі говорять його високі досягнення. Серед іншого, це звання найкращого арбітра світу, яке він отримував двічі поспіль. А це означає, що українські колеги Ніколи з початком нашої співпраці отримають чудові можливості для професійного зростання. Упевнений, що тандем двох таких висококласних спеціалістів, як Лучано Лучі й Нікола Ріццолі, дасть потужний імпульс для подальшого розвитку українського арбітражу, — зазначив Андрій Павелко.

Читайте также: УАФ подовжила контракт із головним реформатором комітету арбітрів

— Я хочу подякувати президенту УАФ Андрієві Павелку за те, що ми змогли виграти конкурентну боротьбу й отримали згоду Николи Ріццолі на співпрацю. Залучити Ріццолі до співпраці мріяли кілька потужних національних федерацій, але він вибрав Україну. За цього фахівця говорить його резюме — він працював на найпрестижніших футбольних матчах.

Крім того, ще два місяці тому він очолював суддівській комітет Серії А, відповідає за навчання арбітрів в УЄФА й є одним із найкращих фахівців у світі з VAR. Залучення фахівця такого рівня в Україну — це серйозна інвестиція в підготовку українських арбітрів, які вже зараз отримують усе більше призначень на міжнародні матчі. Ще раз дякую Андрію Павелку за відмінну роботу! — зауважив голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі.

Нікола Ріццолі користується авторитетом у світовому арбітражі, здобутим за рахунок високих досягнень.

Нікола Ріццолі

Народився 5 жовтня 1971 року в Мірандолі (Італія).

За фахом — архітектор.

Двічі визнавався найкращим арбітром світу за версією IFFHS (2014, 2015).

Сім разів визнавався найкращим арбітром чемпіонату Італії (2011—2017).

Працював головним арбітром на матчах фінальної частини Євро-2012 та Євро-2016.

Найкращий арбітр фінальної частини Євро-2016 за версією УЄФА.

Головний арбітр фінального матчу ЧС-2014 (Німеччина—Аргентина).

Найкращий арбітр фінальної частини ЧС-2014 за версією ФІФА.

Головний арбітр фінального матчу Ліги чемпіонів «Боруссія» Д (Німеччина) — «Баварія» (Німеччина) 2013 року.

Суддівську кар'єру завершив 2017 року.

У 2017—2021 роках очолював Комітет арбітрів Серії А.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями