Популярные темы

Наталія Зінченко залишає посаду головної тренерки жіночої збірної України, її замінить екскоуч «Барселони»

Дата: 14 ноября 2021 в 21:34 Категория: Новости спорта


Наталія Зінченко залишає посаду головної тренерки жіночої збірної України, її замінить екскоуч
Стоковые изображения от Depositphotos

Наставниця національної жіночої збірної України з футболу Наталія Зінченко завершує роботу на посаді головної тренерки «синьо-жовтих». Про це повідомив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко на своїй сторінці у фейсбук.

— Приємно повідомити, що відомий іспанський спеціаліст Луїс Кортес, кращий тренер жіночих команд за версією УЄФА і кращий тренер Іспанії, який цього року з жіночою командою ФК «Барселона» переміг у фіналі Ліги чемпіонів УЄФА, здолавши «Челсі» з рахунком 4:0, погодився на мою пропозицію очолити національну жіночу збірну України.

Відповідне кадрове рішення буде розглянуте Виконкомом УАФ 17 листопада. І в разі підтримки моєї пропозиції, наші футболістки збірної та клубні жіночі команди України отримають можливість перейняти кращий європейський досвід. Адже Луїс, разом з двома помічниками з Іспанії, готові не тільки тренувати збірну, але й ділитися своїми знаннями з розвитку жіночого футболу, які вони успішно реалізував в Каталонії.

Дякую клубам УПЛ і ПФЛ за те, що підтримали нашу стратегію розвитку жіночого футболу і за те, що сьогодні в структурі клубів ліг створені і функціонують жіночі команди. Запрошення фахівця такого рівня, як Луїс Кортес, очолити жіночу збірну України також є гарним вкладом в реалізацію цієї стратегії.

Таким чином, 17 листопада Виконком УАФ розгляне одразу два важливі кадрові питання: призначення куратором наших рефері Ніколу Ріццоллі і обрання Луїса Кортеса новим головним тренером національної жіночої збірної.

Я дуже вдячний Наталії Зінченко, яка очолювала збірну України протягом трьох років, і допомогла команді завоювати багато яскравих перемог! Це цінний досвід і для Наталії, яка продовжує очолювати одну з найкращих жіночих команд України — «Житлобуд-2» і для всіх футболісток, які викликались до збірної. Бажаю Наталії і нашій збірній на чолі з новим тренером невпинного росту і нових перемог!, — написав Павелко.

Починаючи з листопада 2018 року до листопада 2021 року, на чолі з Наталією Миколаєвною, національна жіноча збірна провела 28 матчів. За цей період головна команда країни здобула 14 перемог, 3 нічиї і у 11 матчах зазнала поразок. Загальний показник забитих та пропущених голів склав 50:55.

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями