Популярные темы

Швеция усилит ПВО Украины системами ЗРК IRIS-T и HAWK

Дата: 25 февраля 2023 в 02:24


Швеция усилит ПВО Украины системами ЗРК IRIS-T и HAWK
Стоковые изображения от Depositphotos

Протиповітряна оборона України отримає від Швеції системи до зенітних ракетних комплексів IRIS-T та HAWK. Про це пише Мілітарний.

Уряд Швеції підтвердив, що країна передає Україні 10 танків Leopard 2, а також зробить внесок у скоординоване на міжнародному рівні постачання систем протиповітряної оборони Hawk та Iris-T.

У рамках нового пакета підтримки, одинадцятого за рахунком, уряд планує безоплатно надати оборонне обладнання, на якому наголошувала Україна у своїх запитах.

Швеція намагатиметься зробити свій вклад для того, щоб російська авіація не отримала переваг у повітрі.

«Україні потрібні системи ППО, для України абсолютно необхідно, щоб Росія не отримала панування у повітрі. Це здатність, яку ми повинні забезпечити у довгостроковій перспективі», – сказав міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Існує міжнародна співпраця щодо відправлення системи HAWK, яку міністр описує як «важливу та центральну» для України. Кількість систем протиповітряної оборони і терміни передачі не озвучувались.

Також у Швеції наголосили на символічності оголошення пакета військової допомоги у річницю повномасштабного російського вторгнення.

«Це, звичайно, знак з нашого боку стосовно Росії, але передусім стосовно України, що ми підтримуємо їх, представляючи сьогодні новий пакет озброєнь», – сказав міністр.

Читайте также: Швеция подтвердила передачу Украине танков Leopard 2

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями