Популярные темы

«Днепр-1» — «Ворскла» 1:2. Золотое поражение?

Дата: 24 мая 2023 в 21:34 Категория: Происшествия



Стоковые изображения от Depositphotos

24.05.2023. Чемпіонат України. 28-й тур
Ужгород. Стадіон «Авангард»
«Дніпро-1» — «Ворскла» 1:2
Голи: Бланко, 4 — Скляр, 11 (пен.), Кане, 45+4
«Дніпро-1»: Рибак, Матарріта (Пасіч, 46), Сваток (Хайнер, 58), Адамюк, Сарапій, Бланко (Гуцуляк, 46), Піхальонок, Бабенко, Рубчинський (Когут, 73), Довбик, Пеглов (Танчик, 84)
Тренер: Олександр Кучер
«Ворскла»: Ісенко, Крупський, Чеснаков, Кравець, Кане, Бацула, Пердута , Челядін (Кулаковський, 79), Нестеренко (Рамірес, 79), Скляр, Степанюк
Тренер: Віктор Скрипник
Попередження: Адамюк, 10, Бланко, 45+1, Бабенко, 50, Сваток, 52, Пасіч, 84, Танчик, 90+2 — Кане, 85, Кулаковський, 90+4

Читайте также: Чемпионат Украины. «Днепр-1» – «Ворскла» 1:2. Видеообзор матча

Розпочинався тур в Ужгороді, де до «Дніпра-1» у гості приїхала полтавська «Ворскла». Сюжетних ліній перед матчем тут було три. Перша – боротьба за чемпіонство. До завершення чемпіонату залишалося всього три тури, тому у разі втрати очок часу на виправлення ситуації вже може і не залишитися. Друга – наступний тур. А там «Дніпру-1» вже грати з «Шахтарем». І про цей поєдинок обов’язково доводиться думати вже зараз. Як показала сьогоднішня зустріч, не просто так. Третя – ситуація з Пеглоу.

Тут короткий переказ минулих серій. У матчі з «Олександрією» арбітр призначив пенальті, після якого почалася перепалка між обома «лавками». Пеглоу «втрутився» в неї так, що за образу Ротаня отримав чотири матчі дискваліфікації, один з яких умовно. У «Дніпра-1» був вибір: подавати апеляцію чи ні. Схоже, подавати все ж будуть, бо Пеглоу дуже потрібен команді в кінцівці чемпіонату. Таким чином він зможе зіграти ще один-два матчі, поки буде розгляд.

Саме цим скористався Олександр Кучер, випустивши бразильця з перших хвилин замість Хайнера. Щоправда, задіяв його спочатку на правому фланзі, віддавши на лівий Бланко. Це була перша зміна після перемоги над «Колосом». Друга – вихід Матарріти замість Назаренка, який в минулому слабко відіграв.

У Віктора Скрипника зі складом напередодні були великі проблеми. Феліпе вже не допоможе команді через травму, а Павлюк та Сефері були дискваліфіковані. Не було і Олійника. Через кадрові проблеми навіть повної заявки у полтавчан не було – всього чотири польові гравці, три з яких вийшли на заміну. Закривав дірки тренерський штаб, як міг: з перших хвилин вийшли Нестеренко та Крупський. При тому Ілля пішов грати лівого захисника, що дозволило Бацули зіграти вище.

Сценарій всього матчу наступний: «Дніпро-1» набагато більше контролював м’яч, куди більше намагався загострювати, а «Ворскла» на максимальних обертах грала у обороні, намагаючись це й в контратаки вибігати. Сюжет не мінявся на протязі всієї гри, тому на цьому зупинятися немає сенсу. А от на деяких епізодах – є.

Перший з таких стався вже 4-й хвилині зустрічі. За рахунок високого індивідуального рівня Бланко «Дніпро-1» повів у рахунку. Аргентинець прийняв м’яч на лівій бровці та почав зміщуватися в центр, встигнувши разок хитнути Скляра. Як тільки Бланко увійшов до штрафного майданчику, знову прибрав Скляра, який кинувся у підкаті, і точно пробив у дальній кут. 1:0!

Навіть не встигли господарі зрозуміти, що повели в рахунку, як стався, схоже, найбільш суперечливий епізод зустрічі. На 7-й хвилині провалилася опорна зона «Дніпра-1», через що після прострілу Пердути з правого флангу можливість пробити отримав Челядін. Спробу півзахисника заблокував Адамюк, після чого у підкаті влетів в самого Челядіна. Хоча полтавчани апелювали до арбітра, рефері продовжив гру. До епізоду Ярослав Козик повернувся через дві хвилини, коли м’яч вийшов за межі поля і у навушник пішла підказка. Довгенько арбітр передивлявся епізод, врешті-решт призначивши пенальті. За що? Тут одразу треба вимикати звук в трансляції, бо ніякої гри рукою навіть і близько не було.

По повтору одразу стало зрозуміло, що переглядали саме стрибок у ноги від Адамюка. І це дійсно була дуже небезпечна гра з ризиком нанесення травми, тому були всі підстави для призначення пенальті. Якби такий епізод трапився в центрі поля, то арбітр без роздумів мав свистіти, після чого, можливо, ще на ВАРі передивлятися момент. Подібні випадки в європейських чемпіонатах були, бо все могло завершитися дуже серйозною травмою. З «точки» влучно пробив Скляр. 1:1!

На відміну від перших десяти хвилин далі перший тайм вже проходив спокійніше. Більше цікавості визвав момент на 30-й хвилині, коли Ярослав Козик знову чекав на підказку ВАРу. Повтор показав, що після відскоку спочатку від ноги, а потім від землі м’яч влучив Бацулі у руку. Гравець полтавчан в тому епізоді фізично не міг прибрати руку, тому що було одразу два відскоки, тому прогнозовано пенальті не призначали.

Наступний цікавий відрізок – кінцівка першого тайму. Спочатку Рубчинський добре пройшов і скинув Піхальонку під удар, але Олександр не влучив у ворота. Потім після кутового і скидки Довбика не вийшов удар у Адамюка. А вже у компенсований час «Ворскла» забила, як виявилося, переможний гол. Пропустив «Дніпро-1» швидку контратаку лівим флангом, де відверто провалився  Матарріта. Кане з Пердутой дуже якісно відіграли у стіночку захисника, після чого Ібрагім поцілив у дальній кут воріт Рибака. 1:2!

На другий тайм Олександр Кучер на лівий фланг оборони вже випустив Пасіча, якому вдалося краще закривати цю зону. Плюс Гуцуляка довелося випускати, а Пеглоу пішов грати на лівий фланг. Як раз Пасіч і міг врятувати господарів, якби використав хоча б один з двох своїх моментів, проте спочатку не влучив у ворота, а потім Ісенко потягнув. Щоправда, на 83-й хвилині і «Ворскла» могла збільшувати перевагу, якби Рибак не відбив небезпечний постріл Степанюка.

У підсумку так команди і закінчили, хоча без спірного рішення арбітра у другому таймі не обійшлося. І тут ми повертаємося до другої сюжетної лінії – гри проти «Шахтаря». На 52-й хвилині жовту карту за розмови отримав Сваток. Через це тепер капітан «Дніпра-1» пропустить гру проти «гірників». Головна інтрига в тому, що саме Сваток сказав Козику. Те, що захисник вирішив сперечатися за призначення ауту (!) – це факт. Мовчки Олександр точно не стояв. Але чи перейшов він межу – тут вже потрібне роз’яснення від комітету. Що точно можу сказати, так це не треба було сперечатися зовсім, знаючи, що «висиш» під дискваліфікацією.

До речі, «нагребли» дніпряни дуже багато карток. Крім Сватка отримали ще Адамюк, Бланко, Бабенко, Пасіч та Танчик. Картку Адамюка вже згадував, тому йдемо далі. Бланко – грубий фол ззаду, без варіантів. Бабенко – фол ззаду плюс зрив атаки, також без варіантів. Пасіч – навмисно врізався у спину Кане, коли той вже був без м’яча. Арбітр одразу показав, що все помітив, тому і картка. Лише по картці Танчика вже у додатковий час можуть бути питання, бо нормального повтору не було. Показалося, що він першим встиг зіграти в м’яч. Але, варто відзначити, і дивні свистки були. Як на 90+4 при подачі стандарту. Танчик і близько не фолив.

Що тепер отримуємо на виході… Для «Ворскли» — нічого. Більше ця перемога для себе. Різниці в шостому чи сьомому місці немає. «Дніпро-1» серйозно зменшив свої шанси у боротьбі за чемпіонство. Якщо «Шахтар» переграє «Зорю», то навіть перемоги над «гірниками» буде недостатньо. Треба буде сподіватися, що «Ворскла» в останньому турі знову створить сенсацію.

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Происшествия
Поделитесь новостью с друзьями