Популярные темы

Андрей Кулаков: «Приход Ротаня в «Александрию» — одна из причин, почему я выбрал этот клуб»

Дата: 05 апреля 2023 в 13:34


Андрей Кулаков:
Стоковые изображения от Depositphotos

Нападник Олександрії Андрій Кулаков поділився емоціями від перемоги у матчі УПЛ над Ворсклою та дебютного голу за команду, а також розповів про враження від роботи з Русланом Ротанем.

— Які емоції зазнали? Наскільки цей гол важливий для вас?

– У цьому матчі склалося так, що я забив свій перший м'яч за ФК Олександрія і команда здобула першу перемогу під керівництвом Руслана Петровича. Тому емоції є максимально позитивними. Для мене дуже важливо, що я забив цей гол, тому що він відкрив дорогу для наступних м'ячів.

– Перед матчем могли припустити, що розгромите Ворсклу з рахунком 3:0?

– Насправді, я ніколи не думав про таке. Там більше, що в нас була низка нічиїх і дуже важливо було перемогти, а з яким рахунком – це вже другорядне питання. Дуже раді, що вдалося перемогти. Це додасть впевненості у наступних матчах.

– На що саме Руслан Ротань перед матчем звертав увагу ФК Олександрії із Ворсклою?

– Ми провели звичні «теорії» (теоретичні заняття, ‒ прим.), які відбуваються перед кожним матчем. Розібрали сильні та слабкі сторони. Ворскла – дуже добрий суперник, вони грають в агресивний футбол, вони пресингують, грають один в один, а це, повірте, дуже велика рідкість для українського футболу. Знали, що гра буде непростою, але скористалися тими моментами, які ми мали, і довели матч до перемоги.

– Чимось здивував особисто вас тренерський підхід Ротаня?

– Прихід Руслана Петровича до ФК Олександрія – це була одна з причин, чому я вибрав цей клуб. Тому що ми всі спілкуємося у футбольних колах, про його стиль та тренерські методи, про його футбол. Тому я не можу сказати, що чимось здивував. Просто підтвердив мої очікування та порадував.

– Можете сказати, що знайшли свою команду, в якій комфортно грати і маєте намір залишитися надовго?

– Не хотів би загадувати так далеко, бо, дасть Бог, кар'єра буде довгою. Але те, що мені дуже комфортно з цим колективом та тренерським штабом – це факт. Я дуже щасливий зараз бути тут і хочу допомогти команді досягти тих цілей, які ми маємо.

– У ФК Олександрія ви заграли яскравіше і сильніше, ніж раніше.

– Я дуже радий, що це видно збоку. Тому що це відображає мій внутрішній стан і ті емоції, які я переживаю у колективі.

– Чого чекаєте від зустрічей із грандами нашого футболу?

– Це завжди дуже цікаві матчі, щоб показати себе та перевірити свої сили на тлі найкращих команд України. Ми з нетерпінням чекаємо на ці ігри і хочемо показати, чого ми варті.

– Матчі з Шахтарем будуть мати особливий характер і надавати додаткову мотивацію?

– Ні, для мене кожен матч дуже важливий. І не важливо кому ти забиваєш – Шахтареві, Ворсклі чи комусь ще.

– Ви провели досить яскравий час у ФК Маріуполь, але виступи клубу перервала війна. Ваша квартира та інше майно в Маріуполі вціліли? Яка у них доля?

– Квартиру ми орендували із дружиною. Цю будівлю вже знесли, а майно дружина вивезла за два дні до початку війни. Тож у цьому плані все ще більш-менш.

– Ніхто з рідних та близьких не постраждав від війни?

– Ні, на щастя, мене це оминуло. Батьки живуть у Києві, а дідусь та бабуся ‒ під окупацією на Луганщині, але кажуть, що у них все відносно спокійно.

– Виїжджати не хочуть?

– Вік уже. Коли люди прожили там все життя, то це тяжко. Вони планують, але тяжко залишати те, що наживав 50 років. Це нам, молодим, легко, а людям у віці важкувато. Ми вмовляємо їх та просимо, але не хочуть.

– Як минув цей ваш рік від ФК Маріуполя до ФК Олександрія?

– Рік був дуже тяжким, як і для кожного українця. Можна сказати, що перші півроку було зовсім не до футболу і всі думки були зайняті лише війною, Україною та родиною. Цей час пройшов не дуже добре, скажімо так. 

Наступні півроку відродився футбол в Україні, це принесло якісь емоції у наше життя. Але, особисто для мене цей час був зім'ятий, тому що я не грав. Я готувався, тренувався, чекав, коли з'явиться можливість грати і тому щасливий, що все склалося так, як воно є зараз.

– Які були варіанти із працевлаштуванням у березні минулого року?

– Минув час ‒ уже й легіонерам, наскільки ви пам'ятаєте, дозволили раніше переходити в оренду, а українцям – згодом. Ми просиділи у Туреччині два місяці, і я схопився вже за перший варіант, який був. Вирішив, що краще бути в будь-якій команді, щоб тренуватися та грати, ніж сидіти та нічого не робити.

– У Тузласпорі ви провели лише чотири матчі. Що не вийшло у Туреччині?

– Ми пропустили збори та два місяці не тренувалися. Війна залишила свої відбитки. Перші півроку було не до футболу. Було непросто.

– У Туреччині не так давно відбулася серія сильних землетрусів. Ваші близькі та знайомі не постраждали?

– Усі мої знайомі у Стамбулі, а це далеко від епіцентру. Тому ніхто з колишніх колег не постраждав, але насправді у Туреччині це була велика трагедія.

– Чому обрали саме ФК Олександрія?

– Фактор головного тренера відіграв роль. Плюс ФК Олександрія ставить перед собою високі завдання. А це було дуже важливо для мене. Звісно, мені приємно, що в Олександрії класний. колектив. Тут він дуже гарний, є баланс між досвідченими та молодими футболістами. У цьому клубі зійшлися воєдино всі чинники, що мали вплив на мене.

– Чи були ще варіанти, крім ФК Олександрії?

– Не думаю, що є сенс про це говорити. Трансфер не відбувся з різних причин. Були команди з України, Польщі.

– Окрім ФК Олександрії, ви могли опинитися і у складі Полісся. Це правда?

– Не можу сказати, чи це правда. До мене інформація не доходила і саме щодо цього варіанту я не знаю.

– З Полісся ніхто не виходив на контакт та переговори з вами?

– Ні, особисто ні з ким не спілкувався. З ФК Олександрія були тривалі переговори, але, на щастя, вони завершилися позитивно, і я приєднався до команди і дуже радий.

– В інтернеті зустрічається хештег «Ротань-Стайл». Що це таке?

– Я місяць у команді і тому буквально не можу описати, що це таке (сміється, ‒ прим.). Але, наскільки я зрозумів, це агресивна команда, яка грає першим номером, контролює гру через гарний футбол і дає результат.

– 9 квітня у вас матч із Чорноморцем – іще однією командою, яка не програвала ще в цьому році. Які очікування від майбутнього поєдинку?

– Чекаємо, що це буде непростий матч, як і з Ворсклою. Чорноморець також пресингує і матч із Шахтарем це показав. У них дуже хороший тренер, який добре відомий у нашому футболі. Очікуємо на складне протистояння, готуємось і подивимося на поле хто сильніший.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями