Популярные темы

ВСУ получили шведские ПТРК RBS-56

Дата: 03 апреля 2023 в 02:34


ВСУ получили шведские ПТРК RBS-56
Стоковые изображения от Depositphotos

На озброєння українських Сил оборони поступили переносні протитанкові ракетні комплекси RBS-56 BILL. Про це повідомляє Мілітарний.

Фотографію з цим шведським комплекс та українськими військовими показав інформаційний ресурс «Оперативний ЗСУ». RBS-56 BILL раніше випускався шведською промисловістю і перебуває на озброєнні кількох армій. Комплекс сфотографували під час розгортання або перед пуском. Так, верстат розкладено і на ньому закріплено транспортно-пусковий контейнер із ракетою.

Невідомо яка країна передала Україні RBS-56. Такі вироби стоять на озброєнні кількох армій. Імовірно, комплекси могла передати Швеція, яка розробила, виробляла та використовувала такі комплекси.

Швеція висловила готовність допомагати Україні протитанковими озброєннями вже наприкінці лютого 2022 року. У жовтні минулого року Збройні Сили України отримали на озброєння від Швеції ракетні комплекси RBS-17.

RBS-56 BILL являє собою переносний протитанковий ракетний комплекс, призначений для боротьби із захищеними рухомими об’єктами.

Комплекс включає ракету в контейнері, денний та нічний приціл/прилад керування вогнем та верстат-треногу. ПТРК важить 43,5 кг. Довжина контейнера із ракетою – 1,4 м, маса – 20 кг.

Компоненти комплексу переносяться силами розрахунку або перевозяться доступним транспортом.

Висока уражаюча здатність ракети досягнута завдяки незвичайному конструктивно-схемному рішенню, відповідно до якого напрям дії кумулятивного струменя бойової частини відхилено від поздовжньої осі ракети на 30 градусів і траєкторія польоту ракети вище лінії прицілювання на 60-100 см, таким чином, вдається уникати зустрічі з перешкодами на місцевості та забезпечити ураження танка зверху.

Читайте также: В Британии подготовили на AS-90 новую группу артиллеристов ВСУ

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями