Популярные темы

19-й тур УПЛ: разбор полетов (Видео)

Дата: 03 апреля 2023 в 01:54


19-й тур УПЛ: разбор полетов (Видео)
Стоковые изображения от Depositphotos

19-й тур чемпіонату України став відчутно більш результативним, ніж попередній — 18-й. В цей вікенд був забитий 21 гол, а тиждень тому — всього лише 12. Але в загальному реєстрі 19-й тур за кількістю забитих м'ячів став тільки шостим і розділив це місце з 3-м туром. Хоча, саме в цьому ігровому раунді сталися три розгроми з однаковим рахунком 3:0, а «Чорноморець» з «Шахтарем» в Одесі влаштували справжню гольову феєрію — 2:2. Однак, без особливої фішки 19-й тур все-таки не обійшовся: арбітри призначили шість пенальті (це рекорд), один з яких не був реалізований.

«Шахтар» втратив дорогоцінні два бали. Супротиву від «Чорноморця» «гірники», мабуть, чекали, але ж не такого... Команда Романа Григорчука приємно дивувала після зимової перерви в сезоні, і от — — новий рубіж. Після таких поєдинків у молоді і новачків з'являється впевненість у своїх силах. Головне — не переоцінити себе, але досвідчений Григорчук, думаю, цього своїм підопічним не дозволить.

Що ж до «Шахтаря»... Здавалося б, швидкий перший гол забили, й відносно ранній — другий гол (дебютний для Гочолеішвілі) — спокійно тримайте м'яч і доводьте гру до переможного фінішу. Але ж ні, оборона «гірників» знову дала збій, і особливих «компліментів» заслуговує (вже не в перший раз...) Валерій Бондар.

І ще раз хочеться вигукнути: «Отакої», коли згадаєш першу перемогу «Олександрії» під керівництвом Руслана Ротаня. Звичайно, суперник — «Ворскла», зробив на своїй половині поля справжню зону для прогулянок, але контратаки ще треба якісно завершувати. І це ми у виконанні олександрійців нарешті побачили.

01.04.2023

«Минай» — «Інгулець» 1:2 

«Металіст» — «Колос» 0:0

«Верес» — «Кривбас» 1:2 

«Олександрія» — «Ворскла» 3:0 

02.04.2023

«Львів» — «Динамо» 0:2

«Металіст 1925» — «Дніпро-1» 0:3

«Чорноморець» — «Шахтар» 2:2

«Зоря» — «Рух» 3:0

«Динамо» навесні не забиває — програє, забиває — виграє. «Львову» кияни забили двічі, і це наразі — вже досягнення. Що показово — забили форварди (Ванат і Рамірес), чого «біло-синім» катастрофічно не вистачало, особливо, після зимової перерви у сезоні. От тільки, чи стане це приємною традицією для столичної команди і її вболівальників, сказати поки що рано. Рулетка, та й годі...

Прогавив свою щасливу мить «Металіст», який в чотирьох весняних поєдинках забив тільки два голи. В протистоянні з «Колосом», у якого з результативністю навесні справи ще гірші (один гол за 360 ігрових хвилин...), «Металіст» не реалізував 11-метровий. Здавалося б, забивай — і все, щастя маєш гарантовано, три бали — в кишені. Та не так сталося, як гадалося — Прядун завдання не виконав. От вам й 0:0.

«Металіст 1925» після розгромної поразки від «Дніпра-1» пожалівся на судівство. Один з керманичів команди — Едмар, на додачу ще й зазначив, мовляв, коментувати рішення арбітра не буду, бо я давно в Україні, знаю все... А що, власне, можна знати і на що натякати? Опера та ж сама, сюжет той же — забивати треба! «Металіст 1925», м'яко кажучи, голами своїх шанувальників не радує — один влучний удар за 360 хвилин... Був ще й розгром від «Шахтаря» (0:7). Довбик забив «Металісту 1925» перший гол з гри — на 71-й хвилині, тобто, фактично, на фініші матчу, а з пенальті — на 77-й і 81-й хвилинах. Не беруся оцінювати роботу рефері, але й в теорію змови не дуже віриться.

Черговий успіх «Зорі» вже не дивує — команда Патріка ван Леувена здобула четверту перемогу поспіль. Але «Зоря» зуміла все-таки вразити, і цього разу не стільки впевненою вікторією з рахунком 3:0, скільки грою. Комбінації, нестандартні ходи, паси Булеци, завершення Русина та молодого Погорілого, — все це дуже приємно на смак. «Шахтарю» та «Дніпру-1» можна порадити в жодному разі не розслаблятися, адже ця «Зоря» здатна вискочити з-за спини й очолити перегони.      

Що би я порадив подивитися у 20-му турі? Думаю, гідний уваги матч між «Кривбасом» та «Зорею». Команда Юрія Вернидуба останнім часом також набирає обертів, і протистояння двох самобутніх тренерів та їх підопічних буде цікавим.

Інтрига також повинна бути і в матчі «Олександрія» — «Чорноморець». Чи переграє Руслан Ротань досвідченого Романа Григорчука? Справжній момент істини для олександрійців... Щодо «Шахтаря», «Дніпра-1» та «Динамо», то всі вони в 20-му турі прийматимуть суперників з низів. Тобто, сюрпризів чекати не доводиться. Хоча, побачимо...

07.04.2023

«Ворскла» — «Інгулець» (15.00)

08.04.2023

«Динамо» — «Минай» (13.00)

«Шахтар» — «Металіст» (14.00)

«Кривбас» — «Зоря» (15.00)

«Рух» — «Верес» (15.00)

09.04.2023

«Дніпро-1» — «Львів» (13.00)

«Олександрія» — «Чорноморець» (13.00)

«Колос» — «Металіст 1925» (15.00)

 

 

 

 

 

        

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями