Популярные темы

Мирча Луческу: «Я должен быть вместе с «Динамо» и Украиной — это необходимо»

Дата: 02 апреля 2023 в 19:14


Мирча Луческу:
Стоковые изображения от Depositphotos

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу на післяматчевій пресконференції поділився враженнями від матчу 19-го туру чемпіонату України проти «Львова» (2:0).

— Сьогодні було досить важке поле. «Львів» – добре підготовлена фізично команда, яка була готова грати з нами. Але ми дуже хотіли виграти. Перемога була нам потрібна. Сьогодні ми використали молодих футболістів, які вже перебувають на рівні першої команди «Динамо». Ми домінували протягом усієї гри. Рахунок 2:0 – не той результат, якого нам би хотілося. Ми хотіли та могли забивати ще більше.

Хочу зазначити, що Беніто дедалі більше додає з кожним матчем. Також сьогодні у нас був ще один дебютант – Яцик. Він дуже непогано грає, і це важливий дебют після дебютів Волошина та Царенка. Додам, що «Львів» не створив нам особливих проблем. Ми мали 6-7 моментів, могли забивати більше. Щоб повернутися на наш рівень, рівень «Динамо», потрібен час. У нас була хороша команда, яка ставала чемпіоном України, але пішло багато гарних гравців. Вітіньо та де Пена, які зараз дуже непогано грають у чемпіонаті Бразилії. Потрібен час, щоби перелаштувати команду на молодь.

— Ви грали проти «Львова» у першому колі. Зараз команда змінила тренера. Наскільки важче грати проти львів'ян?

— З мого боку було б некоректно обговорювати моїх колег та інші команди. Це не наша справа. Ми відповідаємо за свою гру. «Львів» – добротна команда. Бажаю їм вийти на переможний шлях.

— Ви говорили про важке поле. Рішення зіграти тут могло бути спробою суперника нівелювати перевагу «Динамо» у техніці?

– Я не знаю, чому сьогодні ми грали на цьому стадіоні. Я так розумію, це було рішення «Львова». Ми могли б грати в іншому місці з уболівальниками чи без них. Поле сьогодні було не найвищої якості.

— Знову був відсутній Супряга. Коли чекати на його повернення хоча б у заявку?

— Непросто чекати на гравця, коли він повністю відновиться. У Супряги була операція в Німеччині. Нині він не в тій формі, щоб допомогти нам. Але ми чекаємо та розраховуємо на нього.

— Чи можна сказати, що за всі ваші роки роботи в Україні нинішній чемпіонат найцікавіший у плані боротьби за чемпіонство?

— Не можу сказати, що цей чемпіонат найцікавіший у моїй кар'єрі в Україні. Навпаки, це найважчий сезон. Нелегко проводити чемпіонат під час війни. Ми витрачаємо по 10-13 годин, щоб переміститися з одного місця до іншого. Це дуже важко. До того ж, ми граємо без глядачів. Ми не отримуємо того задоволення від футболу. Ми не можемо грати настільки якісно, наскільки цього хотілося б. Через війну важко грати у футбол. Але це частина нашого життя, і ми продовжуємо жити. Нині важкий момент для того, щоб залишити Україну. Я маю бути разом із командою та Україною. Це необхідно. Дуже важливо, що ми проводимо чемпіонат, але на Сході країни жодного футболу зараз бути не може.

 

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями