Популярные темы

Алексею Михайличенко – 60 лет

Дата: 30 марта 2023 в 14:54


Алексею Михайличенко – 60 лет
Стоковые изображения от Depositphotos

Сьогодні, 30 березня, легенда київського «Динамо» Олексій Михайличенко святкує 60-річчя. 

Він зібрав прекрасну колекцію нагород, у якій присутні – 11 золотих медалей (3 – СРСР, 1 – Італії, 5 – Шотландії, 2 – України як тренер), не рахуючи срібних і бронзових, 10 національних кубків (по 3 – СРСР та Шотландії, 1 – України як тренер, 2 – кубок шотландської ліги, 1 – кубок сезону в СРСР), 3 суперкубки (2 – СРСР, 1 – України як тренер), а також звання чемпіона Олімпіади-88 та володаря Кубка кубків-86.

За вісім сезонів у київському «Динамо» Михайличенко провів у всіх турнірах 158 матчів, забивши 44 м’ячі. За збірну СРСР зіграв 36 матчів (9 голів), олімпійську радянську футбольну команду – 14 матчів (7 голів).

Крім «Динамо» виступав за «Сампдорію» та «Рейнджерс». Після завершення кар'єри працював у «Динамо» на різних посадах: від асистента головного тренера до спортивного директора. Очолював збірну України. Наразі працює в УАФ першим віце-президентом.

Читай також: Катерина Монзуль: «Колеги зі всього світу здивовані, коли розповідаю, що у таких складних умовах проходить чемпіонат України»

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями