Популярные темы

Первая лига. Топ-5 зимних трансферов: Хобленко, Горбунов и другие

Дата: 30 марта 2023 в 14:24 Категория: Новости спорта


Первая лига. Топ-5 зимних трансферов: Хобленко, Горбунов и другие
Стоковые изображения от Depositphotos

FootBoom виділяє п'ять найкращих зимових трансферів першої ліги сезону 2022-23. 

Цікавих, інколи — несподіваних, переходів, зрозуміло, було значно більше. Ми з легкістю могли б включити до цього списку і Олександра Ільющенкова, і Сергія Суханова, і Івана Бобка, і Іллю Коваленка... Проте вирішили, так би мовити, не роздувати — зупинилися на п'ятірці, на наш погляд, найкращих трансферів зимового міжсезоння. 

29 років, півзахисник

Звідки — куди: «Дніпро-1» — «Карпати»
Статус: безкоштовна оренда
Цінник (Transfermarkt): 500.000 євро

Львівський клуб опинився в такій ситуації, коли треба йти ва-банк. Щоб «виграти весну» і, відповідно, потрапити до УПЛ, необхідно вкладатися в трансфери, серйозно посилюватися. Керівники «Карпат» це зрозуміли. Зокрема, підписали, точніше — орендували Сергія Горбунова. Досвідчений гравець може спокійно закрити хоч лівий, хоч правий флаг. Бо вважається справжнім універсалом. 

20 років, захисник

Звідки — куди: «Львів» — «Полісся» 
Статус: трансфер (сума невідома)
Цінник (Transfermarkt): 300.000 євро

«Це велика вдача — підписати універсального виконавця. Він може не просто закрити різні позиції, а ще й зіграти якісно. Бачу його в середині поля», — таку характеристику новачку Крушинському дав головний тренер «Полісся» Юрій Калітвінцев. 20-річний гравець уклав 5-річну угоду, а житомиряни заплатили за нього «Львову» (за різними даними) від 350.000 до 500.000 євро. За всіма ознаками — це найдорожчий трансфер останніх років у першій лізі.

24 роки, нападник

Звідки — куди: «Львів» — «ЛНЗ»
Статус: трансфер (сума невідома)
Цінник (Transfermarkt): 400.000 євро

«ЛНЗ», як і деякам його конкурентам по «чемпіонській» групі, немає куди відступати. Або успіх, або провал. Тому керівники клубу вирішили зробити ставку на гравців з досвідом виступів в УПЛ. Форвард Назарій Нич весною повинен довести, що за нього і його партнера по «Львову» Віталія Бойка дебютант першої ліги не дарма виклав гроші. Зі різними даними, 100.000-150.000 доларів.

31 рік, нападник

Звідки — куди: «Верес» — «Буковина»
Статус: вільний агент
Цінник (Transfermarkt): 300.000 євро

«Верес» не став утримувати у себе 31-річного форварда. Причин було кілька. Одна з них — в обоймі надто багато футболістів «30+». У той же час у Чернівцях у паспорт Сергійчука не дивилися — за словами головного тренера «Буковини» Андрія Мельничука, їм конче потрібно було закрити проблему так званого наконечника. Всі сподівання — якраз на досвід ексгравця рівнян. 

28 років, нападник

Звідки — куди: «Кривбас» — «Карпати»
Статус: оренда на платній основі
Цінник (Transfermarkt): 300.000 євро

Минулого сезону він допоміг «Кривбасу» потрапити до УПЛ. Зараз спробує повторити той самий трюк з «Карпатами». Забивати Хобленко любить і вміє. Як підтвердження — 11 м'ячів торік, у складі криворіжців. Андрій Тлумак, головний тренер львівської команди, покладає великі надії саме на тонке гольове відчуття 28-річного форварда. 

Читайте также: Директор «Кремня»: «Отказ от молодежного первенства — трагедия украинского футбола»

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями