Популярные темы

Хорватия работает над передачей Украине вертолетов

Дата: 30 марта 2023 в 01:14


Хорватия работает над передачей Украине вертолетов
Стоковые изображения от Depositphotos

Міністр оборони Хорватії Маріо Баножич, перебуваючи в Україні з неоголошеним візитом у середу, зазначив, що Загреб наразі опрацьовує питання надання Києву вертольотів Мі-8 та допомогу з розмінуванням. Як повідомляє «Європейська правда», про це Баножич заявив на пресконференції в Одесі.

Говорячи про шляхи підтримки України, хорватський міністр оборони згадав про понад 25-річний досвід гуманітарного розмінування, який має його країна в результаті сербсько-хорватської війни 1992-1995 років.

«Наш досвід війни в 90-х – це причина, чому ми знаємо, що відбувається (в Україні – ред.), і чому ви маєте рацію. Також ідеться про догляд за ветеранами й такі повоєнні дії, як розмінування», – підкреслив він.

Відповідаючи на питання, чи може Україна розраховувати на отримання від Хорватії вертольотів Мі-8, Баножич заявив, що питання наразі опрацьовується.

«Хорватський уряд від самого початку підтримує Україну фінансово, технічно та матеріально, надає політичну підтримку. І одним із кроків такої політичної підтримки є рішення, яке зараз у процесі розгляду нашим урядом. Один із пунктів цього рішення – це вертольоти, і я сподіваюсь, що найближчим часом ми зможемо передання (Україні – ред.)», – зазначив він.

Читайте также: Германия выделит дополнительные 12 млрд евро на военную помощь Украине

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями