Популярные темы

Игорь Цыганик: «Сборная Украины в матче против Англии должна была с задницы не слезать»

Дата: 28 марта 2023 в 12:44 Категория: Новости спорта


Игорь Цыганик:
Стоковые изображения от Depositphotos

Журналіст Ігор Циганик у авторській програмі «Циганик LIVE» поділився думками про поєдинок відбору Євро-2024 між збірними України та Англії (0:2).

Щодо поєдинку збірної України, то для мене стало відкриттям те, що у нас виявляється на футбольне поле вийшло 7 «музикантів» і лише 3 людини, які були готові «носити рояль». Три… Воно так не має бути. Футболісти збірної України вийшли грати на роялі в матчі проти Англії на Вемблі, у матчі проти однієї із найкращих команд світу. І нам дуже чітко пояснили, якого рівня у нас «музиканти». А ті хто намагався носити рояль, то вони свою місію виконали, я вважаю.

Найкращий футболіст матчу це Сваток, який вийшов на футбольне поле і робив те що він вміє, він бився за результат настільки, наскільки міг. І це було помітно. Я не можу сказати, що він найкращий футболіст в Україні, який може зіграти на цій позиції, але так випала доля, що він дебютував в офіційному поєдинку на Вемблі. І те що він міг робити, він робив. Є Миколенко, який наскільки міг, настільки й намагався відбирати м’яч у Сака. І як міг, так йому і протистояв. Але він один і йому дуже складно. Решта футболістів вийшли пограти «на роялі».

Вийшовши проти команди Англії, ми повинні були з дупи не злазити. Я не дивився кількість підкатів у цьому матчі, але я вважаю, що їх мало бути в десять разів більше. Це з приводу самих футболістів. Ми хотіли переграти Англію у контролі м'яча на Вемблі? Я вчора вперше побачив, як гравці збірної України першим дотиком намагалися позбавлятися м'яча, кожен намагався перекласти відповідальність на іншого, просто віддати м'яч і все. Це не футбол. Ми вчора м'яч не відбирали…

З іншого боку, про який результат ми говоримо, якщо збірна України вийшла і, з огляду на склад, у мене було враження, що ми не граємо, це контрольна гра. Що має зробити людина, щоби вийти у стартовому складі національної команди? Я розумію, що Циганков не вийшов би з перших хвилин, якби був Ярмоленко, але він був травмований. То хто може зіграти краще на цій позиції, ніж Циганков? Маліновський? До чеснот Маліновського можна віднести дуже багато якостей, але швидкість не одна з них.

Маючи правого півзахисника, ми ставимо справа центрального півзахисника для того, щоби в другомі таймі можливо, якщо ми матимемо гарний результат випустити свого найкращого джокера в матчі проти Англії на Вемблі. Це те саме, що ховати найкращий одяг в шафі, бо може коли-небудь знадобиться. Чому Циганкова або Довбика не випустили хоча б з початку другого тайму? — сказав Циганик.

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями