Популярные темы

«Кривбасс» и психологи устроили для детей День здоровья (+ Видео)

Дата: 28 марта 2023 в 01:04



Стоковые изображения от Depositphotos

26 березня на базі Футбольної Академії «Кривбас» у Кривому Розі відбувся День здоров'я, організований ФК «Кривбас», Міжнародною організацією з міграції (МОМ) та виконкомом Криворізької міської ради за підтримки міністерства закордонних справ Німеччини (German Federal Foreign Office) в рамках Програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки.

У заході, який був спрямований на родини тимчасово переміщених осіб та родини героїв, що загинули на війні, взяли участь тренери та футболісти Академії «Кривбас», гравці та гравчині чоловічої та жіночої команд ФК «Кривбас», психологи з закладів освіти Кривого Рогу та психологи — волонтери гарячої лінії підтримки та співробітники відділу психологічного здоров'я та психосоціальної підтримки МОМ. На двох спортивних та трьох психологічних станціях надавалася інформація про психічне здоров’я та методи боротьби зі стресом.

Подія розпочалась з руханки у центрі критого манежу Академії «Кривбас». Тренери та футболісти виконували спортивні вправи, учасники повторювали за ними. Далі учасники заходу були розподілені на групи за кольорами: дві спортивні та три психологічні станції.

Кожні 20 хвилин групи переходили на нову станцію за годинниковою стрілкою. У першій частині заходу до дітей та їх батьків приєдналися футболісти «Кривбасу» Дмитро Семенов та Жан По, а також футболістки ЖФК «Кривбас» Поліна Янчук, Крістіне Алексанян, Олена Підгорна і Вікторія Петровець. ПІзніше до них приєдналися Тимур Кораблін та Максим Задерака, а також футболісти U-19 – Арсеній Кілєвий і Ілля Козубенко.

Як відзначив віцепрезидент ФК «Кривбас» Артем Гагарін, подібні заходи дуже важливі у наш час, адже це психологчна підтримка не тільки для постраждалих родин, а також і для всієї України, яка наразі веде боротьбу за свою свободу.

— Цей захід ‒ перший крок, аби побудувати психологічні програми й довести думку, що важливо піклуватись про себе. Психічне й фізичного здоров’я пов’язані між собою. Були раді співпраці з «Кривбасом» і криворізькими психологами. Сподіваємося, що люди зрозуміють, що піклуватися про себе це нормально. Ми плануємо  розвивати цю програму у подальшому», — зазначила представниця відділу ПЗПСП МОМ Ольга Козлова.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями