Популярные темы

Юрий Вирт: «До еврокубков «Вересу» далеко»

Дата: 26 марта 2023 в 23:34


Юрий Вирт:
Стоковые изображения от Depositphotos

У суботу в контрольному матчі «Верес» поступився «Карпатам» (0:3). Наступного дня головний тренер рівнян Юрій Вірт відповів на запитання кореспондента FootBoom. 

— Якщо відштовхуватись від гри, а не від результату — корисний спаринг?  — запитую у фахівця.

— Безумовно. Шукали хорошого суперника, знайшли його в обличчі «Карпат». Надали ігрову практику хлопцям, що не брали участі у весняних матчах, а також п'ятірці з дублюючого складу. На результат спарингу не звертаємо особливої уваги, для нас була важлива якість гри. Пропустили м'ячі після стандартних положень, це наша проблема, над якою постійно працюємо. Як і над реалізацією. Бо є моменти — немає голів. Шкода, що з «Карпатами» через різні причини не зіграли Балан, Пасіч, Кучеров, Маткобожик і Квасний. Сподіваюсь, з «Кривбасом» вони нам допоможуть.

— Сім останніх турів «Верес» не перемагає. Психологічно важко?

— Це своєрідний тягар, якого намагатимемося позбутися якнайшвидше. Усі від нас чекають перемог. Ми це розуміємо.

— Підтримку від президента клубу відчуваєте?

— Ми з ним постійно на зв'язку. Є повне розуміння ситуації. Є цілковита підтримка. Як приклад — після останнього матчу з «Дніпром-1» (0:1) Іван Надєїн сказав, що, попри невдачу, це була одна з найкращих ігор у виконанні рівненської команди. Залишилось тільки підтягнути результати.

— Ви читали інтерв'ю генерального директора «Вереса» Антона Назарука, в якому він сказав,  «у команди такий період, що кульгають результати, хоча фінансування стабільне, є стадіон, збудували тренувальні поля, база в процесі будівництва, тож тепер клуб може питати з головного тренера»?

— Молодий хлопець, у житті, мабуть, не бачив, як влаштована інфраструктура в інших клубах. Він не розуміє, що одне штучне тренувальне поле, яке навіть не довели до пуття, — це ще не тренувальна база. До розвитої інфраструктури «Вересу» ще далеко, але радує те, що президент докладає всіх зусиль, щоб якнайшвидше збудувати «клубну домівку». Коли отримаємо в своє розпорядженя базу, тоді про щось можна буде говорити. Але точно не зараз.

— Думка експертів така: «Верес» демонструє привабливий футбол, але чогось команді бракує. Чого саме, є пояснення?

— Можу сказати, що весною провели гарні поєдинки — особливо проти «Ворскли» (2:2) і «Дніпра-1» (0:1). Десь нам не вистачило везіння, шкутильгає реалізація. Якщо згадати гру з полтавцями, то це просто нещастя було — два нереалізованих 11-метрових, а ще скільки моментів у Гайдучика! З дніпрянами мали чудові нагоди для взяття воріт, натомість пропустили один гол на початку. Гадаю, нам треба більш уважніше діяти в обороні та до кожного момента, що створюємо попереду, підходити, так би мовити, з повагою. Гра є, і це, безумовно, тішить. Якщо діятимемо в тому ж руслі й надалі, не сумніваюся — результат обов'язково прийде. 

— На початку сезону «Верес» наробив галасу, здобув кілька сенсаційних перемог і тривалий час був серед лідерів. Проте ви казали, що завдання значно скромніше — зберегти прописку в УПЛ. Виходить, не лукавили?

— Я реально дивився на речі. В деяких матчах нам пощастило, десь непощастило суперникам. Але треба розуміти одне: до єврокубків нам далеко. Команди із великими завданнями мають відповідний бюджет, довгу лави запасних, тренувальну базу. Чого «Вересу» поки що бракує. Наше завдання скромніше...

— За результатами домашніх ігор — рівняни на останній сходинці. «Авангард» — нефартовий?

— Виправдання — це для слабких. Нам треба виграти один матч в рідних стінах і, гадаю, все зміниться на краще. Це справа суто психологічна. Важливо, що вболівальники, попри відсутність результату в останніх турах, нас усіляко підтримують. Спробуємо вже в найближчому матчі відповісти їм взаємністю — перемогою над «Кривбасом». 

— Два нереалізованих пенальті з «Ворсклою», втрата очок. Як вирішуватимете проблему пенальтистів, яка тягнеться, здається, ще з першої ліги?

— Така проблема, дійсно, є. Вважаю, що гравцю, який виконує 11-метровий, треба бути більш впевненішим у власних силах. Тим не менш нічого страшного не трапилося. Настане й світла смуга в житті «Вереса». За чорною неодмінно йде біла. 

— В останньому турі дебютував 18-річний Дмитро Шух. Перспективи хлопця?

— Своєю сумлінною працею на тренуваннях він заслужив цей вихід на поле. Характер у хлопця є, все інше підтягнемо. Гадаю, з часом зможе стати ще однією бойовою одиницею. Якщо, звісно, повністю віддаватиметься улюбленій справі. 

— Чи є надія, що до завершення сезону вболівальники побачать на полі й інших дебютантів — Даниїла Хондака, Владислава Тишинінова?

— У всіх хлопців є шанси. Все залежить від їхнього ставлення. Я щиро радітиму, якщо й та молодь, що грала проти «Карпат», незабаром з'явиться в заявці першої команди. 

— Юрію Миколайовичу, тимчасові труднощі згуртували команду? З оптимізмом дивитесь у майбутнє?

— Виключно з оптимізмом. Місця для паніки немає. Рук ніхто не опускає, навпаки, всі сумлінно працюють і з нетерпінням чекають на гру з «Кривбасом». Маємо брати свої очки. Бо ми в боргу перед уболівальниками. 

Читай також: «Шахтар» провів ювілейний «сухий» матч: 18 воротарів, що творили історію

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями