Популярные темы

Почему назначение Пономарева главным тренером «Руха» — правильный выбор

Дата: 23 марта 2023 в 11:54 Категория: Новости спорта


Почему назначение Пономарева главным тренером
Стоковые изображения от Depositphotos

FootBoom — про призначення Віталія Пономарьова головним тренером «Руха». 

Леоніда Кучука звільнили в неділю. З призначенням наступника у Львові не тягнули — вже за три дні головним тренером «Руха» призначили Віталія Пономарьова, який успішно працював з дублюючим складом «жовто-чорних». Між тим, чутки активно сватали на місце білоруса добре знайомого львівським уболівальникам Юрія Бакалова, проте двічі на ті самі граблі, як у випадку з Кучуком, у «Русі» вирішили не наступати. Історія вчить, що це не завжди призводить до добра. 

Призначення Пономарьова, колишнього асистента арбітра, який зробив собі ім'я, працюючи з молоддю «Руха», — з одного боку, здається, несподіваний крок, з іншого — вельми зважене та правильне рішення. Пояснюємо, чому.

Віталій Пономарьов (другий ліворуч) / фото Євгена Кравса

Перше. Віталій Пономарьов — свій, львівський. Має чималий авторитет та зв'язки у футбольному світі. Абсолютно вписується у родинну філософію «Руху».

Друге. Він — футбольна людина з голови до ніг. З дитинства займався у «Трудових резервах», закінчив львівський Інфіз, де навчався з майбутнім тренером «Вереса» Миколою Лапко. Має досвід суддівства на найвищому рівні (61 матч в УПЛ у якості лайнсмена). Пройшов всі етапи тренерства — від СДЮШОР «Карпати» до вже першої команди «Руху». 

Третє. Вважається Спеціалістом з великої літери в області роботи з молоддю. Понад два з половиною роки успішно працював з «Рухом» (U-19), з яким виграв золото юнацької першості (2021-22) й наробив галасу на континентальній арені, діставшись до 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА. 

Четверте. Багато здібної молоді, з якою пов'язують майбутнє «Руху», розкрилася саме під керівництвом Пономарьова. Тож йому легше буде інтегрувати її в ігрові схеми та, не відходячи від своєї філософії та принципів, змусити головну команду заграти в атакуючому стилі. Тому самому, в якому діяла юнацька команда останні роки.

П'яте. 49-річний фахівець постійно вчиться, розвивається, цікавиться новинками у світому футболі. Він не соромиться переймати досвід у вітчизняного тактика Вадима Лазоренка, шукає нові ідеї у німця Томаса Тухеля, вивчає футбол по англійцю Грему Поттеру. Одне слово, йде в ногу з часом.

Здається, саме такого тренера не вистачало «Руху». Амбіційного, обдарованого, патріотичного і прогресуючого. І який з молоддю — на одній хвилі. Бо сам у душі — молодий. Незважаючи на солідний вік. 

Читай також: Чому Леонід Кучук знов пішов із «Руху»

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями