Популярные темы

Виталий Пономарев: «Будем играть в футбол, в который играла наша команда U-19 – агрессивный»

Дата: 23 марта 2023 в 00:04 Категория: Новости спорта


Виталий Пономарев:
Стоковые изображения от Depositphotos

Головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов в коментарі пресслужбі клубу поділився думкою про своє призначення на посаду.

– Дуже дякую керівництву клубу за довіру. Звичайно, це відповідальна місія, адже зараз команда перебуває в непростій ситуації., потрібно вирішувати завдання. Тому зрозуміло, що грати в чемпіонаті U-19, де ми йдемо на першому місці, було би спокійніше. Але потрібно постійно професійно зростати. Я цих хлопців, які зараз перебувають в основній команді, добре знаю, я в них упевнений. Думаю, що їм до снаги вирішувати серйозні завдання. Усвідомлюємо, що це молода команда, яка буде помилятися. Та все ж першочергово треба вирішити головне завдання – залишитися в Українській Прем’єр-лізі.

– Чи довго роздумували на пропозицію клубу очолити основну команду?

– Для мене це новий виклик. Я, звичайно, мріяв про таку пропозицію від керівництва клубу, як і кожен тренер мріє про постійне професійне зростання. Для мене подвійною мотивацією є те, що багато хлопців пройшли через нашу команду U-19, я їх усіх добре знаю, а це практично 80 відсотків усієї команди. Тому хотілося далі з ними працювати. Я вірю в їхні можливості. Переконаний, що цим футболістам є ще куди зростати у професійному плані.

– Зрозуміло, що відразу через тиждень не можна чекати кардинальних змін, але який футбол ви хочете бачити у виконанні вашої команди?

– Будемо грати у той футбол, у який грала наша команда U-19, – агресивний футбол. Хочемо діяти з позиції тиску. Звичайно, що не все відразу буде виходити. Але ми однозначно спробуємо заграти в атакувальний футбол.

– Як ваша роль, як тренера головної команди, буде поширюватися на підготовку та гру юніорської команди, в якої теж є дуже серйозні завдання на сезон?

– Ми й надалі співпрацюватимемо з Михайлом Дячуком-Ставицьким. У нього буде новий тренерський штаб. Жодних сумнівів немає, що перед ними стоїть завдання виграти цей чемпіонат УПЛ серед команд U-19. Так, це непросте завдання, хоча ми й перебуваємо на першому місці з відривом у 6 очок від «Шахтаря». Але попереду ще 13 матчів і доволі важкий календар. Однак я впевнений у тому тренерському штабі, який сьогодні призначили. Вони готові вирішувати найвищі завдання.

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями