Популярные темы

Арбитриня Петрова: «Люди в Новой Каховке, которые шли в марте на проукраинский митинг, в мае уже здоровались с российскими военными: «Привет, братан»

Дата: 22 марта 2023 в 14:44


Арбитриня Петрова:
Стоковые изображения от Depositphotos

Асистентка арбітра Першої ліги Ірина Петрова розповіла про перебування під російською окупацією в Новій Каховці.

— Окупація у нас була з перших днів, з 24 лютого. Десь о 7-8-й ранку російські військові вже були на нашій території. Вони вже зайняли позиції Каховської ГЕС. Напевно, за дві години дійшли з кордону Криму до Нової Каховки. І розтягнулися по Херсонській області по лівому берегу Дніпра.

Коли 9 травня я вийшла одна на мітинг проти російської політики. Я вийшла в майці України. Коли побачила це, мені було дуже дико. Бо люди, які йшли поруч 6 березня на проукраїнський мітинг, зараз вже вітаються з російськими військовими: «Привіт, братан. Як справи?» І це люди, які працюють в пожежній частині, поліції. Я почала просто їх фотографувати, скидати в ГРУ. Вони співпрацювали, фотографували їх. Вони бачили це, почали робити на мене наводку. Потім прийшли до мене у двір — в кайданки, забрали мене.

Слава богу, мені дуже пощастило, що тортур не було. Але емоційний стан — не розумієш, що буде потім. Прийшов російський фсбшник, почав дуже грубо зі мною розмовляти. Доходило до того, що «якщо знайдемо в телефоні підозрілі речі, можемо посадити тебе у в’язницю до 10 років».

Чесно, коли прийшла додому, у перший день після визволення мені мама казала, що мені дзвонили дуже багато людей, і УАФ. Вони найперше сказали мені: «Давай будемо допомагати тобі виїжджати звідси». Хочу сказати їм дуже велике спасибі, тому що те, що вони далі мені, в тому числі роботу — навіть не можу передати словами, наскільки я їм вдячна. А зараз я працюю в спортивно-технічному департаменті УАФ. І так само працюю асистентом арбітра першої ліги, — розповіла Петрова пресслужбі УАФ.

Нагадаємо, Петрова брала участь у мітингах проти окупації Нової Каховки, в яку 24 лютого ввійшли російські війська. Зокрема, в березні суддя вийшла на протест із синьо-жовтим плакатом, на якому було написано: «Нова Каховка – це Україна».

Читай також: Директор «Кременя»: «Відмова від молодіжної першості — трагедія українського футболу»

Петрову було викрадено у тимчасово окупованій росією Новій Каховці, у травні вона повернулася додому.

Крім того, як повідомляє Спорт 24, Петрова відмовилася судити турнір, який організували колаборанти на стадіоні «Енергія» до дня святкування 9 травня.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями