Популярные темы

Почему Леонид Кучук снова ушел из «Руха»

Дата: 21 марта 2023 в 20:34


Почему Леонид Кучук снова ушел из
Стоковые изображения от Depositphotos

FootBoom — про друге розставання львівського клубу з білоруським фахівцем. 

Дежа вю. Коли почув про відставку Леоніда Кучука з «Руху», мене не покидало відчуття, що ми це вже проходили. Причому, здається, не так уже й давно. Загуглив — і дійсно, білорус удруге за три з чимось роки покидає львівський клуб.

Ситуація насправді одна, обставини — різні. 2019 року фахівець йшов з гордо піднятою головою — очолювана ним команда лідирувала в першій лізі, маючи в активі 39 очок. Причин звільнення тоді ніхто не зрозумів, клуб обмежився сухою інформацією — «керівництво і фахівець за взаємною згодою вирішили припинити співпрацю». І все. Кучук також жодного разу не озвучив причин свого звільнення, хоча мав на це абсолютне право, бо правда — на його боці. Однак маю припущення, що при розірванні угоди сторони домовилися не виносити сміття з хати. 

У футбольних колах, пам'ятаю, тоді казали, що власника «Руху» Григорія Козловського влаштовував результат, але не влаштовувала якість гри. Львів'яни діяли здебільшого «сухо», натомість від Кучука усі чекали яскравого та результативного футболу. Що й казати, більшість матчів восени 2019-го «Рух» виграв з мінімальним рахунком 1:0. За цим показником мав абсолютне лідерство. Той випадок, коли є результат, але немає повного задоволення. 

«Рух» врешті вийшов до Прем'єр-ліги. З іншим тренером. Про білоруса у Львові знову згадали менш, ніж за два роки. Вочевидь, амбіційного Козловського вже не влаштовували скромні показники в Прем'єр-лізі (10 місце в сезоні 2020-21), він волів бачити команду на верхніх щаблях турнірної таблиці. Мовляв, чим «Рух» гірший за «Колос» або «Олександрію»? І в цьому вирішили покластися на досвід Кучука — нехай буде по 1:0, як у першій лізі, зате результат — зовсім інший.

Від другого пришестя білоруса, здається, ані клуб, ані фахівець не виграли. Підйому, на який усі очікували у Львові, не сталося. Навпаки, «Рух» просів, результати значно погіршилися, а пошук своєї гри та перебудування команди на бігу завершилися неминучою відставкою.

Гадаю, ніхто не заперечуватиме — за останній час «Рух» суттєво змінився. Омолодився. Підросла амбіційна молодь, яка в складі «Рух» (U-19) наробила чимало галасу на полях Європи. Зрозуміло, що ставку вже потрібно було робити саме на Ледвія,  Кітелу, Романа, Сапугу та інших здібних хлопців. Без шкоди для результату. У Кучука не склалося. Як і не склалося в першій лізі,  коли від  нього вимагали і чемпіонські показники, і яскраву гру.

Для білоруса, вочевидь, існує, «або», «або». Для власника «Руху» — «тільки так». Без усіляких «або».

Читай також: «Для всіх це холодний душ»: у «Русі» прокоментували відставку Кучука

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями