Популярные темы

Министры ЕС согласовали поставки 1 млн артиллерийских боеприпасов Украине

Дата: 21 марта 2023 в 01:54 Категория: Новости экономики


Министры ЕС согласовали поставки 1 млн артиллерийских боеприпасов Украине
Стоковые изображения от Depositphotos

Міністри закордонних справ та оборони країн Євросоюзу погодили постачання Україні 1 млн артилерійських боєприпасів калібру 155 мм впродовж року. Про це, як пише Мілітарний, заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур під час спілкування з журналістами.

Він зазначив, що політичне рішення ухвалено, але триває процес погодження деталей. Певкур підкреслив, що вирішується питання механізму передачі боєприпасів.

«Ми сьогодні всі разом говоримо, що передамо Україні 1 млн боєприпасів. Тепер ми знайдемо рішення. Це будуть запаси країн-членів ЄС або це будуть закупівлі коштом Європейського фонду миру. Різні опції є для цього. Я впевнений, що люди, які забезпечують вирішення технічних деталей, все узгодять», – сказав Ханно Певкур журналістам.

Також він підкреслив – щоб швидко закрити потреби України, можуть залучати й треті країни, у них купуватимуть боєприпаси.

Раніше була інформація, що країни-члени ЄС погодили план постачання боєприпасів Україні. Він стосується пришвидшення та нарощування виробництва артилерійських снарядів на оборонних підприємствах на території ЄС.

Це дозволить поповнювати арсенали європейських країн і постачати боєприпаси до України.

До цього у ЄС визначили 15 підприємств в 11 країнах, які можуть виготовляти артилерійські снаряди калібру 155 мм, і п’ять виробників 152-мм снарядів радянського типу. Робота з пошуку компаній триває.

Серед країн, які можуть залучатися до закупівлі боєприпасів, може бути Південна Корея.

Читайте также: США выделили новый пакет военной помощи Украине на 350 миллионов долларов

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости экономики
Поделитесь новостью с друзьями