Популярные темы

18-й тур УПЛ: разбор полетов (Видео)

Дата: 20 марта 2023 в 17:24


18-й тур УПЛ: разбор полетов (Видео)
Стоковые изображения от Depositphotos

18-й тур чемпіонату України став найменш результативним в поточному турнірі. У восьми матчах команди спромоглися забити всього лише 12 м’ячів. Головна подія цього ігрового вікенду – з’ясування стосунків між «Динамо» та «Зорею», в якому «біло-сині» зазнали насправді стратегічної поразки.

Промінчик надії остаточно згас... Це я про «Динамо» та його прихильників. І справа знову ж таки не в самому факті поразки, а у грі «біло-синіх». Команда Мірчі Луческу — беззуба. Вона грає до голу — забитого чи пропущеного, що й визначає її долю в конкретному матчі. Звісно, будь-яких турнірних перспектив така гра не має.

«Зоря», відверто кажучи, теж не вразила, але витиснула максимум — той самий єдиний гол, якого нині суперникам «Динамо» цілком вистачає, якщо не для перемоги, то хоча би для нічиєї. Думаю, вболівальників «біло-синіх» неприємно вразили чергові грубі промахи в обороні Попова і Тимчика, а також чергова локшина на вуха від Ваната та Кабаєва, коли перший з них все ще намагається переконати всіх, що він має право бути форвардом київського «Динамо», а другий — що його запросили в «Динамо» не даремно...

17.03.2023

«Металіст» — «Олександрія» 0:0 

18.03.2023

«Ворскла» — «Металіст 1925» 0:0

«Динамо» — «Зоря» 0:1

«Львів» — «Кривбас» 2:2

«Верес» — «Дніпро-1» 0:1

19.03.2023

«Інгулець» — «Чорноморець» 1:2

«Колос» — «Минай» 0:1

«Шахтар» — «Рух» 2:0

Грати з вогнем продовжує «Олександрія». Вже вкотре ми зазначаємо очевидний факт: очільнику команди Руслану Ротаню не вистачає сконцентрованості на УПЛ, загруженість на трьох напрямках одразу (нагадаємо — ще й молодіжна і перша збірна України) ефективності не дає. І щастя «Олександрії», що в чотирьох матчах поспіль вона зіграла внічию і не зазнала гіркоти поразки. Хоча, іноді видається, що саме невдача, а може й відвертий розгром від когось, стали би каталізатором змін на краще...

Читай також: 18-й тур УПЛ: цікаві числа і факти

Схоже, що в 18-му турі вичерпалися мотиваційні можливості Сергія Ковальця в «Інгульці». Сплеск ентузіазму петровчан завершився на грі з «Чорноморцем». А поразка ця, зазначимо, — стратегічна, від прямого конкурента. Цікаво буде побачити команду Ковальця в 19-му турі... 

Як не дивно, в цій рубриці я згадаю «Шахтар». Після розгрому від «Феєноорду» в Лізі Європи (1:7) «гірникам» потрібно було повернутись на світ божий, виринути з глибини. В матчі з «Рухом» команді Йовічевича це вдалося — перш за все, за результатом: перемога здобута, нічого не пропущено, три очки додані в турнірну таблицю, «Дніпро-1» залишився позаду. Але до гри є питання. Обриси «Шахтаря» — в тіні. Вийти з неї «гірники» можуть найближчим часом, але робити це доведеться в жорсткому цейтноті.

Довбик знову не забив за «Дніпро-1»... Але з тіні вчасно для дніпрян вийшов Піхальонок. Його влучний удар, такий знайомий з осені, вирішив долю поєдинку з «Вересом». Та є питання: що далі? Чому в тіні ди цих пір ховаються ті, на кого весною, очевидно, дуже сподівався тренерський штаб «Дніпра-1» — Домінго Бланко, Пеглоу, Рубчинський, Танковський?

«Чорноморець» здобув важливу перемогу. Але справа не тільки в цьому — локальному успіху. Оптимізм вболівальників одеської команди значною мірою може бути заснований на роботі Романа Григорчука. Безумовно, класу «морякам» ще не вистачає, але тренерський талант в тому й полягає, щоб вичавити з того, що є наразі, максимум, вийти з небезпечної зони, сформувати хребет команди і надалі замахнутися на більше.

Більше спалахів в 18-му турі, на жаль, не помітив. Та й взагалі, цей тур був досить прісним — за грою, звісно. Емоцій вистачало — 47 жовтих карток (рекорд поточного чемпіонату), одна червона, три пенальті. Але, як стверджують фахівці, вже в квітні команди, які робили ставку виключно на «фізику», на біганину та боротьбу, поступово втрачатимуть цей козир. Хто в такому разі вийде на авансцену, побачимо.

Особлива увага в 19-му турі — матчу в Одесі (сподіваємося, гра нікуди не буде перенесена), де «Чорноморець» прийматиме «Шахтар». Чи приготує «гірникам» сюрприз Роман Григорчук? Відповідь отримаємо 2-го квітня.

Важливим випробуванням для «Дніпра-1» стане поєдинок з «Металістом 1925». Ця зустріч, думаю, дасть остаточну відповідь — побачать вболівальники гонку за золотом в цьому сезоні, чи ні.

А поки що, гравці збірних України — першої та молодіжної будуть надихатися міжнародними матчами і, сподіваємося, після них привнесуть в 19-й тур УПЛ творчість, наснагу і результативність.    

01.04.2023

«Металіст» — «Колос» (13.00)

«Минай» — «Інгулець» (13.00)

«Верес» — «Кривбас» (14.00)

«Олександрія» — «Ворскла» (15.00)

02.04.2023

«Львів» — «Динамо» (13.00)

«Металіст 1925» — «Дніпро-1» (14.00)

«Чорноморець» — «Шахтар» (15.00)

«Зоря» — «Рух» (15.00)

 

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями