Популярные темы

«Шахтер» оплатит лечение в Барселоне бойцу, который потерял способность передвигаться и говорить (Фото)

Дата: 19 марта 2023 в 18:04 Категория: Здоровье



Стоковые изображения от Depositphotos

«Шахтар» допоможе командиру зенітно-ракетного комплексу Віталію Шумею, який у серпні під Авдіївкою отримав мінно-вибухову травму і перелом черепа з обох сторін, внаслідок чого втратив можливість пересуватися та говорити.

Про це повідомляє «Суспільне».

Відзначається, що бійця на лікування до Барселони доставлять реанімобілем. Донецький клуб взяв на себе всі витрати з транспортування та лікування.

Сама клініка у Барселоні спеціалізується на лікуванні нейрозв’язків мозку. Транспортуватимуть чоловіка у реанімобілі з групою лікарів. Планують прибути до лікарні 20 березня й розпочати діагностику та лікування.

«Динаміка вкрай позитивна, тому що хворий прибував до нас у стані середньої важкості. Зараз він задовільний», — прокоментував стан хворого його лікар Сергій Дубров.

Зміни з Віталієм стали відбуватися, коли батько почав йому вголос читати. Сергій Шумей провів біля ліжка сина 90 днів. Фото виклали у соціальні мережі, під постом почали з'являтися сотні повідомлень з побажаннями одужання. Відгуки людей батько почав зачитувати сину, а Віталій відреагував на це.

Вже зараз поранений боєць може самостійно ковтати і їсти, до нього повернулися деякі навички.

«Ноги працюють у нього, почали і руки, і голову піднімати почав. Це вже для нас великий подвиг», — говорить батько Сергій Шумей.

 Читайте также: «Шахтер» организует лечение воина ВСУ в Израиле

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Здоровье
Поделитесь новостью с друзьями