Популярные темы

Официально: Словакия передает Украине 13 истребителей МиГ-29

Дата: 18 марта 2023 в 01:54 Категория: Новости стран мира


Официально: Словакия передает Украине 13 истребителей МиГ-29
Стоковые изображения от Depositphotos

Уряд Словаччини 17 березня схвалив передачу Україні 13 винищувачів МиГ-29. Про це, як пише Мілітарний, повідомив прем’єр-міністр країни Едуард Геґер.

Бойові літаки будуть передані в рамках оборонної допомоги, яку Словаччина надає Україні.

Додаткові літаки, про які Україна просила з початку війни, мають допомогти Повітряним силам у контролі повітряного простору та перехопленні ворожих цілей.

«Уряд Словаччини щойно схвалив відправку 13 МиГ-29 в Україну! Обіцянки потрібно виконувати, і коли президент Володимир Зеленський попросив більше зброї, включаючи винищувачі, я сказав, що ми зробимо все можливе. Радий, що інші роблять те саме. Військова допомога – ключ для того, щоб Україна могла захистити себе та всю Європу від росії», – написав він у Twitter.

Нагадуємо, нещодавно стало відомо, що Польща готова разом зі Словаччиною передати Повітряним силам ЗСУ винищувачі МиГ-29. Про це повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

Він зазначив, що розмовляв з головою міноборони Польщі Маріушем Блащаком на зустрічі міністрів оборони Євросоюзу 8 березня у Стокгольмі, і той сказав, що Варшава погодиться на спільний процес передачі Україні літаків МиГ-29.

Також президент Польщі Анджей Дуда в інтерв’ю CNN підтвердив готовність до таких дій. Він заявив, що Варшава готова передати Україні свої винищувачі МиГ-29 у рамках міжнародної коаліції.

Читайте также: Официально: четыре самолета МиГ-29 будут переданы Украине в ближайшие дни

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости стран мира
Поделитесь новостью с друзьями

Читайте также